Vuilruimdag HSV Groot R'dam

6162
16 sep 2008

Op zaterdag 13 september vond bij de Rottemeren nabij Rotterdam een door de karperafdeling van Hengelsportvereniging Groot Rotterdam georganiseerde vuilruimdag plaats. Met ruim 20 deelnemende sportvissers en minstens evenveel overvolle vuilniszakken kan van een geslaagd initiatief worden gesproken.

Van 11.00 tot 15.00 uur werden de oevers van de Rottemeren, Bleiswijkse Zoom en het Lage Bergse Bos afgestruind op zoek naar achtergelaten rommel – en dat werd in ruime mate aangetroffen. Van lege blikjes tot barbecues en van klapstoelen tot onderbroeken; er lag van alles langs de waterkant! Uiteraard is lang niet al het afval alleen van sportvissers, maar deze worden hier doorgaans toch op aangekeken. Dat is jammer, want achtergelaten rotzooi langs de waterkant staat juist hoog genoteerd in de ergernissen top drie van sportvissers.


De 'opbrengst' van de schoonmaakactie wordt na afloop overgedragen aan de GZH.

De karperafdeling van HSV Groot Rotterdam heeft daarom deze vuilruimdag op touw gezet. De prikstokken, vuilniszakken, handschoenen en ander materiaal werden speciaal voor deze dag ter beschikking gesteld door Groenservice Zuid-Holland (GZH); de beheerder van de recreatiegebieden. Nadat ’s middags al het opgehaalde vuil was verzameld, werd dit om 15.30 uur aan de GZH overgedragen. Die toonde zich blij verrast met dit initiatief. Inzet voor de toekomst is dan ook om dergelijke initiatieven vaker te ontplooien en te laten zien dat de karpervisserij – zeker in deze regio – ook een ander gezicht heeft. En natuurlijk om de prachtige viswateren die Rotterdam rijk is te koesteren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide