Strengere regels visserij binnenwateren

7584
16 sep 2008

Bron: Blik op Nieuws DEN HAAG - Minister Gerda Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) komt met strengere regels voor sportvissers en beroepsvissers op de binnenwateren.

Ze schrijft aan de Tweede Kamer dat met ingang van 2010 de vissers niet alleen verplicht zijn om deel te nemen aan een visstandsbeheerscommissie, maar ook een gezamenlijk visplan op moeten stellen.

Sinds 1999 spelen de visstands- beheerscommissies een centrale rol in het beleid voor de binnenwateren. Zij maken met de beheerders van de wateren afspraken over duurzame visserij. Bijna alle regio's kennen een commissie, maar Verburg is niet tevreden met de voortgang die geboekt is met het maken van visplannen.

De vissers hebben nu dus een jaar de tijd om zich voor te bereiden op de regels die een visplan voorschrijven. Dit houdt onder meer in dat het visplan moet aansluiten op doelstellingen op het gebied van waterkwaliteit in het betreffende gebied.

Omdat de aanscherping van visserijregels op de binnenwateren een extra inspanning betekent voor sportvissers en beroepsvissers, stelt minister Verburg eenmalig een bedrag van 981.000 euro beschikbaar voor een periode van drie jaar om organisaties in de beroeps- en sportvisserij te ondersteunen bij het voldoen aan de strengere regels.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.