Vissen op reis door Drenthe

5860
01 okt 2008

DEURZE - Stichting Het Drentse Landschap organiseert op donderdag 9 oktober om 19.30 uur een lezing over vissen en vismigratie in Drenthe. Spreker is Herman Wanningen, vismigratie deskundige en samensteller van de onlangs verschenen Vissenatlas van Groningen en Drenthe.

Vismigratie is een onderwerp dat tegenwoordig volop in de aandacht staat. Niet zonder reden als je bedenkt dat het uitsterven van de paling mede veroorzaakt wordt door migratieproblemen in rivieren wereldwijd. Gelukkig zijn er ook successen te melden. De recente terugkeer van de zeldzame en geheimzinnige Rivierprik in de Drentse Aa bijvoorbeeld. Herman Wanningen werkt al jaren in de wereld van het waterbeheer en beekherstel. Zijn passie voor vissen staat garant voor een boeiend verhaal.

De lezing vindt plaats in café de Aanleg, Asserstraat 63 in Deurze. De entree, inclusief consumpties, is vijf euro. Reservering vooraf is noodzakelijk. Dit kan per mail aanmelden@drentslandschap.nl of per telefoon 0592-313552.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide