Fiets de palingtocht!

2930
01 okt 2008

Nederland ligt vol met stuwen en gemalen om het waterpeil te bewaken. Hoe zorgen we ervoor dat de paling vrij rond kan trekken, ondanks deze obstakels? Deze vraag wordt beantwoord tijdens de Palingtocht op zondag 5 oktober in Roermond en omstreken.

De Palingtocht voert door een waterrijk gebied langs stuwen en waterkrachtcentrales. Langs de fietsroute staan visexperts van betrokken organisaties, die deelnemers kennis laten maken met net aangelegde en ingenieuze oplossingen.
Ook geven zij veel informatie en beantwoorden vragen over de bedreigde paling, andere trekkende vissen, en (duurzame) visserij. Voor kinderen is er een programma met o.a. waterproefjes.

De fietsroute is speciaal voor deze dag uitgezet, en komt o.a. langs Roermond, Linne en Sint Odiliënberg. De route is circa 30 km lang, maar er zijn mogelijkheden om een verkorte of langere route te fietsen. De Palingtocht begint bij de ECI waterkrachtcentrale te Roermond (Molenweg 56). Starten kan tussen 10:00 en 13:00 uur. De activiteiten langs de route eindigen om 17:00 uur.
In verband met de Limburgse Molendag worden ook in de ECI waterkrachtcentrale rondleidingen gegeven.

Betrokken organisaties: Sportvisserij Nederland, FishFlow Innovations, Hengelsportfederatie Limburg, Combinatie van Beroepsvissers, WNF Noord- en Midden-Limburg, Visstand Beheer Commissie Roer, visser Slabbers. Georganiseerd door Stichting Reinwater, Rijkswaterstaat Limburg en Waterschap Roer en Overmaas.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide