NK Sportvissen voor clubs in Friesland

5827
01 okt 2008

Het Nederlands Kampioenschap wedstrijdvissen voor hengelsportverenigingen, oftewel het NK Clubs, vindt komende zaterdag 4 oktober plaats aan de Stroobosser Trekvaart.

Aan dit visrijke water tussen de Friese plaatsen Kollum en Gerkesklooster zijn zowel met de vaste hengel als de werphengel (match- of feederhengel) goede vangsten mogelijk.

De Hengelsportvereniging Renswoude gaat proberen om de titel van regerend clubkampioen te verdedigen in een deelnemersveld van dertig teams. Elk team bestaat vijf vissers, waarvan twee jeugdvissers en drie senioren. In de wedstrijd die wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland en Hengelsportfederatie Friesland vissen jeugd en senioren in aparte sectoren.

Na een voorbereidingstijd van 90 minuten begint de wedstrijd om 10.30 uur en eindigt deze om 14.30 uur. Deelnemers kunnen vanaf 7.15 uur al terecht in Dorpshuis Tillehus in Kootstertille, alwaar om 8.00 uur de officiële opening plaatsvindt. Na afloop van de wedstrijd om circa 16.00 is dit ook het toneel van de prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen door de wethouder Sport van de gemeente Achtkarspelen, de heer J. Stellinga.

Nederland telt enkele tienduizenden wedstrijdvissers. Een deel daarvan vist internationale viswedstrijden en wedstrijden binnen het landelijke circuit, terwijl anderen meer op hebben met alle mogelijke clubcompetities. Alle gevangen vis wordt bij wedstrijden in een ruim fijnmazig leefnet bewaard, na afloop gewogen en ter plekke meteen weer teruggezet.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide