Visstropers gepakt op Gooimeer

5781
10 okt 2008

Twee mannen uit Urk zijn op woensdag 8 oktober aangehouden voor stroperij op het Gooimeer. Het tweetal werd door de controleurs van de KLPD, Natuurbeheer provincie Flevoland en Hengelsportfederatie NoordWest Nederland op heterdaad betrapt toen zij nabij de Hollandse Brug bezig waren om hun warnetten te lichten. In de netten zaten onder meer snoekbaars, baars, brasem en blankvoorn.

De stropers konden worden gepakt omdat sportvissers melding hadden gemaakt van de illegale praktijken. Daarop werd actie ondernomen door de Hengelsportfederatie NoordWest Nederland, visstroperijteam KLPD en Natuurbeheer. De warnetten en vis zijn in beslag genomen en tegen de Urkers is proces-verbaal opgemaakt. Zij kunnen een fikse boete verwachten. De in beslag genomen vis is ter beschikking gesteld aan een vogelopvangcentrum.

Stroperij komt regelmatig voor op diverse (grote) wateren in noordwest Nederland. Meestal worden alleen de illegale vistuigen als warnetten aangetroffen en gaan de stropers vrijuit. Om de pakkans te vergroten doet de Hengelsportfederatie NoordWest Nederland een beroep op sportvissers en andere waterrecreanten op om illegale praktijken direct te melden bij de hengelsportfederatie 0251-318882 en de Algemene Inspectiedienst (AID) 045-5466230.

Bron: interProvinciale Organisatie Sportvisserij

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide