Vissersbootje de weg kwijt op mistige Noordzee

4991
13 okt 2008

Bron: Bron: blikopnieuws.nl. Ouddorp - Zondagochtend heeft de KNRM van de post Ouddorp een vissersbootje van de Noordzee af gehaald. De opvarenden waren in de mist volledig de weg kwijt geraakt en riepen de hulp van het Kustwachtcentrum in.

Het betrof een motorbootje van 3 meter, met aan boor drie personen, wat vanaf de Brouwersdam was vertrokken om te gaan vissen. Een bootje dat leuk is om ermee op een binnenmeertje te vissen, maar zeker niet geschikt voor open zee. Toen ze in de mist volledig gedesoriënteerd raakten belden ze met de hulpdiensten. Na enige tijd rondvaren kwamen ze een boei tegen en gaven het opschrift door aan de KNRM.

Deze wisten uiteraard precies waar die boei lag en reddingboot de Baron van Lynden is er met spoed heen gevaren. Het bootje, dat totaal geen navigatiemiddelen aan boord had en slechts werd aangedreven door een 6 Pk motortje is meegenomen naar de trailerhelling op de Brouwersdam. en dat de bemanning totaal niet voorbereid was op een dagje zeevissen.

Bron: blikopnieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide