Zeehengelaar vindt mekka in Colijnsplaat

6365
14 okt 2008

Bron: pzc.nl. COLIJNSPLAAT - Colijnsplaat wordt heel even het podium van de internationale zeehengelsport. Over twee weken strijden topvissers van over de hele wereld om de wereldtitel WK Bootvissen 2008, terwijl tegelijkertijd de internationale beurs Zeehengelsport Totaal wordt gehouden.

Zeehengelsport Totaal wil laten zien dat hengelen geschikt is voor iedereen, van klein tot groot. Inzet: "Er is tegenwoordig verschrikkelijk veel mogelijk. Van die héle kleine bootjes waar wel alles in zit wat je nodig hebt om een dagje te vissen op het water", zegt Peter Dohmen , mede-organisator van Zeehengelsport Totaal.

"Oók toegankelijk voor wie nog nooit heeft gevist en wat meer te weten wil komen over het hengelen op en aan zee. We willen laten zien dat hengelen een sport is voor íedereen, van klein tot groot", zegt Peter Dohmen, algemeen hoofdredacteur van Publishing House & Facilities en mede-organisator van het evenement.

Volgens hem is beginnen met vissen heel simpel: "Gewoon een kwestie van je wat informeren, voor een paar tientjes een simpele zeehengeluitrusting aanschaffen en een plekje op het strand of op een speciale sportvisboot te zoeken."

In de grote beurstent van 2200 meter, onder aan de dijk bij de visafslag van Colijn kunnen bezoekers terecht voor voorlichting over vistechnieken en visserijbeheer, informatie over visbestemmingen over de hele wereld of de aanschaf van klein en groot materiaal als hengels, visvinders en viskano's.

Er is een culinair pleintje, waar visrokers demonstreren hoe je van gevangen zeebanket met behulp van houtmot en vuur gerookte tractaties maakt. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunnen bezoekers in de haven viskajaks en -kano's uitproberen en met de grotere visboten proefvaarten maken op de Oosterschelde. Op de Scheldedijk laten ervaren vissers hun werptechnieken zien.

Dohmen verwacht veel van het zeehengelsportevenement. "De beurs trekt vooral enthousiaste sportvissers uit Nederland en België, maar ze komen ook uit Duitsland en Engeland. Aan het kadeterrein komt de grootste botenshow ooit. Er is tegenwoordig verschrikkelijk veel mogelijk. Van die héle kleine bootjes waar wel alles in zit wat je nodig hebt om een dagje te vissen op het water."

Dat succesvol hengelen toch niet zo eenvoudig is als Dohmen het brengt, blijkt wel uit het feit dat naast de internationale beurs er een WK Bootvissen wordt gehouden. De Nederlander Eric Goossens verdedigt op de 44e editie zijn individuele wereldtitel. Het Nederlandse team werd vorig jaar in Blankenberghe vierde en heeft al te kennen gegeven dit jaar, in eigen water, beter te willen presteren.

Het zal voor het publiek moeilijk zijn de wedstrijden te volgen, omdat ze op open water afspelen. Maar op de eerste dag, zaterdag 25 oktober rond drie uur, is er een vlaggenparade door het dorp waar alle teams aan meedoen. 's Zondags keren de topvissers rond vier uur terug naar de haven. "De ideale gelegenheid om te kijken wat ze zoal hebben gevangen en om een praatje te maken", aldus Dohmen.

WK Bootvissen, Colijnsplaat, 24 t/m 31 oktober. Zeehengelsport Totaal, 25 + 26 oktober.

Bron: pzc.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide