NK Vrije Hengel bij Tollebeek

5285
16 okt 2008

Zaterdag 18 oktober organiseert Sportvisserij Nederland het Nederlands Kampioenschap Vrije Hengel.

Een viswedstrijd waarbij – in tegenstelling tot de meeste nationale kampioenschappen – ook werphengels met voerkorven en werplood zijn toegestaan. Het wedstrijdwater is de Urkervaart tussen Urk en Tollebeek. Plaats van samenkomst is partycentrum De Goede Aanloop, waar na afloop ook de prijsuitreiking door heer Van der Est, wethouder Sport voor de Noordoostpolder, plaatsvindt. De winnaar van 2007, Theo Gerrits van HSV Moby Dick uit Megen, zal op dit NK zijn titel verdedigen.

De Urkervaart is een mooi en visrijk wedstrijdwater met een gemiddelde breedte van 40 meter en een diepte van circa drie meter in het midden van de vaart. Brasem, kolblei en blankvoorn zijn er talrijk en kunnen zowel aan de vaste stok, match- of feederhengel worden gevangen. Kans op grote schuwe brasem heb je vooral als met de werphengel dicht tegen de overliggende oever wordt gevist. Maden en wormen vormen daarbij het beste aas.

Voor dit kampioenschap hebben een kleine 80 allrounders zich gekwalificeerd. Na een voorbereidingstijd van anderhalf uur start de wedstrijd om 10.30 uur en deze duurt tot 14.30 uur. Alle vis – uitgezonderd snoek en snoekbaars – die aan de wettelijke minimummaat voldoet of geen minimummaat heeft, telt mee voor de einduitslag. De vis wordt tijdens de wedstrijd in een zeer ruim leefnet bewaard, na afloop gewogen en direct daarna ter plekke weer teruggezet.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide