WK BOOTVISSEN 2008 IN COLIJNSPLAAT

7030
17 okt 2008

Het Wereldkampioenschap Bootvissen vindt dit jaar van 24 tot 31 oktober plaats in het Zeeuwse Colijnsplaat. Op dit door Sportvisserij Nederland georganiseerde WK behoort Nederland tot de favorieten.

Foto: Eric Goossens, individueel wereldkampioen bootvissen 2007

Het doel van de Nederlandse ploeg is om als team het podium te halen en daarmee de vierde plaats van vorig jaar in het Belgische Blankenberge te verbeteren. Daarbij zal individueel wereldkampioen Eric Goossens in ‘eigen water’ zijn titel gaan verdedigen. Het Nederlandse team bestaat naast Eric Goossens (45 jaar, woonachtig in Bergen op Zoom) uit Geert de Bruijn (60, Sprundel), Piet de Kramer (40, Rockanje), Arjan Rijnberg (36, Oud-Vossemeer) en Marcel Waldschmit (40, Den Haag). Bondscoach van de Nederlandse équipe is Wil Franken (59, Bergen op Zoom).

Eric Goossens is als titelverdediger natuurlijk pas tevreden met een podiumplaats – en dan bij voorkeur de hoogste trede van het podium, zowel individueel als met zijn team. Al beseft hij dat de hoeveelheid aanwezige vis allesbepalend wordt. “Wij moeten het niet hebben van gokken op een enkele bonusvis. Bij grote aantallen en op tempo vissen zijn wij op ons best. Wordt er echter weinig gevangen en is elke vis een gelukstreffer, dan kan iedereen wereldkampioen worden.”

Geert de Bruijn vist alweer zijn zesde WK en koestert mede door het thuisvoordeel hoge verwachtingen. “Daarbij hoop ik op goed weer zodat er op de Noordzee kan worden gevist. Als we in het geval van slecht weer in de Oosterschelde moeten vissen, waar doorgaans minder en kleinere vis zit, gaat de factor geluk een grotere rol spelen.” Piet de Kramer houdt daarom nog een slag om de arm. “Natuurlijk gaan we voor een podiumplek en bij een visserij buitengaats op wijting en schar maken we een goede kans, maar ik pas voor de rol van titelfavoriet. Iemand kan zomaar een tien ponds gul vangen, terwijl je vijf kilo wijting en schar niet even bij elkaar hebt gevist.”

Bondscoach Wil Franken dicht zijn ploeg wel medaillekansen toe, maar geeft tevens aan dat de marges in de top klein zijn. “Iedereen weet tegenwoordig hoe de concurrentie vist. Zeker waar het toplanden als Duitsland, Engeland, Frankrijk en België betreft.” In de selectie van Franken ontbreekt overigens de reservevisser. “Als er onverhoeds iemand uitvalt, dan heb ik wel wat vervangende namen in mijn hoofd. En mocht dit vlak voor de wedstrijd gebeuren, dan vis ik zelf.”

Meer over het WK Bootvissen 2008.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide