Milieuhandhaving op Politiedag Gelderland-Midden en Zuid.

5475
20 okt 2008

Op zaterdag 11 oktober 2008 werd de jaarlijkse landelijke politiedag gehouden. Op deze dag laat de politie zien wat zij allemaal doen en kunnen.

Vanuit het gezamenlijke Milieu Rechercheteam van de politieregio’s Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid werd op deze dag getoond wat de politie op het gebied van milieuhandhaving zoal doet. De politiedag van deze 2 korpsen werd gehouden in Barneveld en Culemborg. Op beide locaties was het Milieuteam, aangevuld met politiemensen uit deze plaatsen en locale jachtopzichters aanwezig. Vanuit 2 kramen werd getoond wat er op het gebied van milieuhandhaving allemaal gedaan werd.

Eén kraam was ingericht voor het zogenaamde grijze milieu, waaronder vuurwerk, afval en de waarnemingen vanuit de lucht. In deze kraam stond ook het bureau HALT die gelijk de gelegenheid aangreep om hun vuurwerkcampagne te starten. De mensen konden meedoen aan een prijsvraag door de juiste afvalstoffen te raden die in 10 glazen potjes zaten. De prijs voor de winnaar bestond uit 5 toegangskaartjes voor een dierentuin.

In de tweede kraam werd getoond dat onder de politiemilieutaak ook de handhaving van de zogenaamde groene wetten hoort. Deze kraam was ingericht met veel verboden vangmiddelen, zoals mistnetten, lijmstokjes, visfuiken en vele soorten klemmen. Het publiek, dat mede door het mooie weer in grote getallen was gekomen, was van jong tot oud zeer geïnteresseerd naar alle getoonde voorwerpen. Politie collega’s en de jachtopzichters achter de kramen waren de hele dag bezig het beantwoorden van de vele vragen over de natuur en de handhaving.

Daarnaast werd getoond dat er meerdere organisaties actief waren op het terrein van het groene milieu. Door deze organisaties was aan de politie belangeloos informatiemateriaal beschikbaar gesteld voor deze dag. Dit betroffen de Koninklijke Nederlandse Jagers vereniging (KNJV), Natuurmonumenten, Politie Dier en Milieu, Sportvisserij Nederland, Vogelbescherming Nederland en Meld Misdaad Anoniem (MMA).

Het informatiemateriaal was een welkome aanvulling om, naast alle getoonde verboden middelen, te laten zien dat vele organisaties samen het groene milieu een warm hart toedragen. De politie bedankt deze organisaties voor het beschikbaar stellen van al het informatiemateriaal.

Bron: Milieuhandhaving op Politiedag Gelderland-Midden en Zuid.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide