Zeehengelsport Totaal 2008 bij openingsweekend WK Bootvissen

7574
22 okt 2008

In het openingsweekend van het Wereldkampioenschap Bootvissen 2008 vindt op 25 en 26 oktober van 10.00 tot 17.00 uur in de haven van Colijnsplaat de beurs Zeehengelsport Totaal plaats.

Naast de officiële opening en training voorafgaand aan het WK, staat het Zeeuwse vissersplaatsje die twee dagen ook in het teken van hét zilte evenement van het jaar voor duizenden zeevissers uit Nederland en Vlaanderen.

Direct aan de Oosterschelde en in de zilte zeelucht vormt de gedempte haven van Colijnsplaat het centrum van de beurs. Daar staat onderaan de dijk bij de Visafslag de 2.200 m² grote beurstent waarin het overgrote deel van de standhouders zich aan het publiek presenteert. Daar krijgen bezoekers voorlichting over vistechnieken en visserijbeheer, informatie over visbestemmingen wereldwijd en zal een enorme hoeveelheid klein en groot hengelsportmateriaal te koop zijn. Daarbij zijn diverse auteurs van het magazine Zeehengelsport en de gehele zoute wedstrijdtop, waaronder de vissers van de bekendste strandvisteams, eveneens aanwezig. Tevens is er op de beurs gelegenheid voor een ‘meet & greet’ met het nationale bootvisteam van Nederland.

In de buitenlucht vindt een grote visbotenshow plaats en zijn er vaardemonstraties met onder meer viskajaks en -kano’s. Bij de visafslag is een culinair pleintje ingericht waar wordt gedemonstreerd hoe je een zelf gevangen vis schoonmaakt, fileert en kan roken. Bezoekers van de beurs hoeven niet passief toe te kijken, maar kunnen actief deelnemen aan verschillende activiteiten zoals de castingdemonstraties en zodoende allerlei materialen uitproberen alvorens wellicht tot aankoop wordt overgegaan.

Het WK Bootvissen vindt van 24 tot 31 oktober plaats vanuit het Zeeuwse Colijnsplaat en wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland. De deelnemers komen uit vijftien verschillende landen en zullen drie dagen lang vanaf diverse visboten de strijd met elkaar aanbinden op de Noordzee of Oosterschelde. Kijk hier voor meer informatie over het WK Bootvissen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide