Haai als bonusvis bij WK Bootvissen

6250
21 okt 2008

Wijting, schar, gulletjes, steenbolk en platvis in de vorm van een schol of bot. Dat zullen in de regel de vissoorten zijn die tijdens het Wereldkampioenschap Bootvissen, dat van 24 tot 31 oktober plaatsvindt in het Zeeuwse Colijnsplaat, aan de hengel worden gevangen.

Een bijzondere rol op dit WK zou echter wel eens kunnen zijn weggelegd voor de haai.

In vergelijking met de eerdergenoemde vissoorten zijn de ruwe haai en toonhaai ware bonusvissen vanwege hun lengte én gewicht. Zo kan de ruwe haai wel twee meter lang en ruim veertig kilo zwaar worden. De toonhaai is met maximaal anderhalve meter wat kleiner en deze wordt daarom ook wat minder zwaar. Afgezet tegen de andere vissoorten die tijdens dit WK door de deelnemers worden gevangen, zijn het echter nog steeds flinke vissen. Vang je een haai die een beetje aan de maat is, dan streef je in veel gevallen in één klap de concurrentie die het van schar en wijting moet hebben voorbij.

De deelnemers maken op de Noordzee de meeste kans om haai te vangen. Goed weer, dat wil zeggen niet teveel wind, is hiervoor wel een vereiste. Want wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten om de open zee op te gaan, wordt het WK in de Oosterschelde gevist. De kans dat daar een haai wordt gevangen is evenmin ondenkbeeldig, maar wel een stuk kleiner. Steenbolk en wijting zullen hier waarschijnlijk de hoofdmoot van de vangst uitmaken.

Het WK Bootvissen vindt plaats vanuit het Zeeuwse Colijnsplaat en wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland. De deelnemers komen uit vijftien verschillende landen en zullen drie dagen lang vanaf diverse visboten de strijd met elkaar aanbinden op de Noordzee of Oosterschelde. Kijk voor meer informatie over het WK Bootvissen op www.wkbootvissen2008.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide