Grote renovatie IJmuider pieren

7221
14 nov 2008

In 2012 staat een grote renovatie van de IJmuider pieren op stapel. Grootschalig onderhoud aan de pieren is noodzakelijk om de scheepvaartfunctie niet in gevaar te brengen.

Voor de Zuidpier komt dit neer op het verleggen van de totale top van de teen van de pier vanaf de kop tot 1200 meter landinwaarts.

Voor de Noordpier geldt dezelfde aanpak, maar dan vanaf de kop tot 800 meter landinwaarts. Op andere plaatsen op de pieren worden ‘slechte’ blokken vervangen. Deze grootschalige operatie duurt drie tot vier jaar en is vergelijkbaar met de bouw van de pieren! Het plan is om de pieren tijdens de werkzaamheden volledig af te sluiten. Ook vissen is dan niet mogelijk.

Sportvisserij Nederland, federatie NoordWest Nederland en de zeesportvisverenigingen IJZZV en Zeevissen.com zijn betrokken bij het overleg over de renovatie. Uiteraard is ons uitgangspunt dat de pieren voor vis en vissers zo aantrekkelijk mogelijk moeten zijn en zetten we ons in om de beperkingen voor sportvissers tijdens het werk tot een minimum te reduceren. Korter of langer afsluiten van de pieren is echter onvermijdelijk.

Bron: POS

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide