Indeling Nationale Teams Zoetwatervissen 2009

9451
13 jan 2009

De coaches zoetwatervissen hebben hun keuze voor de nationale teams gemaakt. Het betreft de volgende teams, t.w. EK/WK Senioren, Meerlanden Senioren, NeDuLux Senioren, Nederland-België Senioren, Internationale wedstrijd in Duitsland senioren, het WK Dames, WK Junioren U18 en U22 en Meerlanden Junioren.

 

Jullie hebben er eigenlijk veel te lang op moeten wachten maar hierbij dan toch eindelijk de indeling van onze Nationale teams voor 2009.

Eigenlijk is het nog steeds te vroeg om in het bijzonder het team voor het komende WK bekend te maken, aangezien het water waar dit WK gaat plaatsvinden nog steeds niet bekend is. We vinden echter dat we gewoon niet meer langer kunnen wachten, omdat steeds meer vissers te maken krijgen met nu te plannen vrije dagen.

Het jaar 2008 is zeker geen slecht jaar geweest. De verschillende teams hebben heel goed gepresteerd. Natuurlijk zaten er ook hier en daar mindere momenten tussen maar al met al hebben we zeker nog steeds een goede stijgende lijn te pakken met ieder jaar weer iets betere prestaties.

Bij de senioren werden we 3e op het EK en, iets tegenvallend, 10e op het WK.
Bij de Meerlanden-wedstrijd werd een vrij teleurstellende 4e plaats behaald.
De Nedulux-wedstrijd, met nu eens heel goede tegenstand, werd gewonnen voor het 3e jaar op rij. De interland tegen België ging, hoewel erg nipt deze keer, verloren en tot slot werden we met onze afvaardiging 16e bij de nieuwe I.A.M. in Brandenburg in Duitsland.
Ook individueel waren er tijdens deze wedstrijden enkele prima prestaties.

Bij de Dames- en Juniorenteams is goed gepresteerd afgelopen jaar, een bewijs temeer dat er in Nederland ook voor de wat verdere toekomst voldoende potentieel blijkt te zijn.
De landenwedstrijd tussen de jeugdteams van België, Duitsland, Luxemburg en Nederland werd gewonnen en ook op het WK Junioren werd goed gepresteerd. Een hele goede 5e plaats voor de U18 en een wat mindere 9e plaats voor onze U22 groep. Bij deze U22 was er dan weer wel een individuele 3e plaats voor Ramon Pasmans.
Onze dames deden het ook goed met een 7e plaats op hun WK in Hongarije.

Voor ons begeleiders is het maken van de keuzes voor onze internationale afvaardigingen altijd weer met afstand het moeilijkste moment van het jaar.
We beseffen dat er door heel wat vissers heel veel tijd, geld en vooral ook moeite wordt geïnvesteerd om in een van de Nationale teams terecht te komen. Op zich is daar niets mis mee maar het is dan nooit leuk om toch ook in sommige gevallen mensen teleur te moeten stellen.

Kenmerkend voor het afgelopen jaar is bovendien dat in de topcompetitie relatief heel veel jonge vissers erg goed hebben gepresteerd en zich zo hebben “aangemeld” als potentieel international.
Als coaches kunnen en mogen we alleen maar blij zijn met deze situatie natuurlijk, maar het maakt het maken van de keuzes er zeker niet gemakkelijker op. Er is nu eenmaal maar een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar.

Voor de ploegen naar het EK/WK Senioren en het WK Junioren U18/U22 zijn dit jaar meer personen geselecteerd. De coaches bepalen t.z.t. wie daadwerkelijk zullen vissen.

We beseffen dat we nooit iedereen helemaal tevreden kunnen stellen met onze keuzes. We kunnen dan ook alleen maar vragen om begrip ervoor.

Met vriendelijke groeten,

Andre Schipper
Willem Raven
Jan van Schendel


Bijlage : Teamkeuzes 2009

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.