100 jaar HSV Leeuwarden

6510
05 feb 2009

Bron: leeuwarden.nu. De in 1909 opgerichte HSV Leeuwarden bestaat in februari 100 jaar. Aan deze mijlpaal wil deze vereniging, waarbij ruim 7000 sportvissers zijn aangesloten, bijzondere aandacht besteden.

Zo wordt op de dag van het jubileum in het Van Hall/AOC-instituut in Leeuwarden een symposium gehouden.

Onder de titel "Terugblik op de toekomst van de sportvisserij" zal met belangrijke partners als de Provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân en de Gemeente Leeuwarden door de georganiseerde sportvisserij (Sportvisserij Nederland en de Hengelsportfederatie Fryslân) een toekomstverkenning uitgevoerd.

Wat zijn de kansen voor de sportvisserij bij realisatie van de Kaderrichtlijn Water en de invoering van Natura 2000 gebieden. Of is ook sprake van bedreigingen en zo ja, op welke wijze kan de sportvisserij daarop inspelen? Feit is dat de sportvisserij in trek is en dat velen jaarlijks naar Fryslân komen speciaal om te vissen. Voor al die sportvissers is het van belang ook in de toekomst te kunnen blijven genieten van hun hobby.

De HSV Leeuwarden is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en vindt als grootste vereniging van deze provincie het van belang een bijdrage te leveren aan de toekomstverkenning van de sportvisserij. Naast het symposium zal in het Van Hall/AOC-instituut een informatie- en kennismarkt worden georganiseerd.

De ruim 100 deelnemers aan het symposium kunnen zich tijdens de receptie van de jubilerende vereniging laten informeren op deze markt door de deelnemers, waaronder de Hengelsportfederatie Fryslân, de politie Fryslân, Wetterskip Fryslân en Sportvisserij Nederland. Tijdens het jaar 2009 zal de jubilaris nog verschillende activiteiten (waaronder viswedstrijden) organiseren voor de sportvissers.

Bron: leeuwarden.nu.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.