Sportvisserij opleiding Clusius College (video)

22787
06 feb 2009

Bron: agriholland.nl. Na Zweden krijgt ook Nederland zijn eigen sportvisacademie. Op 1 augustus 2009 start het Clusius College in Alkmaar met de MBO-richting Sportvisserij.

Een erkende opleiding die in drie of vier jaar opleidt voor die beroepsgebieden die direct of indirect met de sportvisserij te maken hebben. Aan het einde van het oriëntatiejaar wordt een specialisatierichting gekozen: natuur- en waterbeheer, detail- en groothandel of recreatie en toerisme. Met een diploma op zoek kunnen de leerlingen werk vinden bij onder andere het waterschap, als visgids of in de aquacultuur.

Video deel 1:

Video deel 2:

Met de start van de MBO Sportvisserij gaat een veelgehoorde wens uit de sportvisserij en aanverwante branches in vervulling. Ondersteunende organisaties zijn onder andere Sportvisserij Nederland, de Federatie van Hengelsportverenigingen Noord West Nederland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Aequor, Imares IJmuiden en de Coöperatie Aquacultuur Nederland.

De nieuwe MBO opleiding Sportvisserij heeft ook een eigen website waar je alle verdere informatie kunt vinden; www.sportvisacademie.nl

Bron: agriholland.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.