WK Zoetwatervissen 2009 in Almere

40561
10 feb 2009

Het Wereldkampioenschap Zoetwatervissen vindt op zaterdag 5 en zondag 6 september 2009 plaats aan de Lage Vaart in Almere. Aan dit door Sportvisserij Nederland georganiseerde WK nemen circa veertig landen van over de hele wereld deel en is de gehele mondiale wedstrijdtop aanwezig.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het WK aan het Beukerskanaal nabij Steenwijk zou plaatsvinden, maar de internationale wedstrijdorganisatie FIPS Eau Douce was van mening dat de visstand daar niet toereikend zou zijn. Sportvisserij Nederland is blij dat met de medewerking van de gemeente Almere en de provincie Flevoland snel een alternatief in de vorm van de Lage Vaart kon worden aangewezen. Samen met de gemeente, provincie, hengelsportfederatie Gooi en Eemland en de plaatselijke hengelsportverenigingen zal er hard en eendrachtig worden samengewerkt om van het WK een succes te maken.


Lage Vaart Almere

De Lage Vaart is een fantastisch parcours met een goede visstand – die bestaat uit onder meer brasem, voorn, kolblei, pos, baars en karper – op een centraal in Nederland gelegen en gemakkelijk te bereiken locatie. Bij de Nederlandse wedstrijdvissers is dit water goed bekend vanwege de jaarlijkse Topcompetitiewedstrijden die hier plaatsvinden. Met dit verschil dat het gedeelte van de Lage Vaart waar het WK plaatsvindt niet net buiten, maar midden in Almere (tussen de N702 en de Buitenhoutsedreef - oostzijde) ligt.

Een parcours midden in de stad zal garant staan voor veel belangstelling en de verwachting is dat er tussen de 20.000 en 30.000 toeschouwers op het evenement zullen afkomen. Het publiek zal langs het wedstrijdtraject niet alleen de verrichtingen van de wedstrijdvissers kunnen volgen, maar ook deel kunnen nemen aan tal van activiteiten en clinics die rondom het WK zullen worden georganiseerd.

Binnenkort meer informatie op onze website!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.