Meer schol, minder kabeljauw

15188
13 feb 2009

Bron: hln.be. Tropische vissen zwemmen geleidelijk aan naar de koelere wateren rond de Noordpool. Wetenschappers merken op dat de vissen jaarlijks ongeveer veertig kilometer opschuiven.

Noordzee

Ontwikkelingslanden, waar visvangst heel belangrijk is, zien hun vis naar het noorden verdwijnen. Noordelijke landen, zoals Noorwegen, zullen profiteren van meer rijkdom in hun zeeën. De Noordzee zal volgens voorspellingen tegen 2050 tien procent meer schol uit Zuid-Europa tellen. De Atlantische kabeljauw zal er daarentegen met twintig procent afnemen.

"Enorme impact"

"De impact van de klimaatverandering op vis en visvangst zal enorm zijn", zegt Dr. William Cheung van de universiteit van East Anglia in de Daily Telegraph. De onderzoekers baseerden zich op de statistieken en prognoses van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change).

Bron: hln.be

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.