Leimuiden piekert niet over bijdrage rolstoelboot

11680
24 feb 2009

Bron: ad.nl. LEIMUIDEN - Het leek zo'n mooi plan, een boot om mee te vissen voor mensen met een rolstoel. Maar Feiko Abma uit Leimuiden ziet zijn plannen, waarvoor hij al geld heeft ingezameld, voorlopig gedwarsboomd door de gemeente.

Het laatste gaatje in de begroting van drieduizend euro van de stichting Fishing on Wheels wil Kaag en Braassem, waar Leimuiden onder valt, niet dichten.

Volgens burgemeester Eenhoorn behartigt de stichting geen plaatselijke belangen. Abma: ,,Onze stichting heeft tal van banden met de gemeente. Hij heeft 25.000 euro ingezameld voor de bouw van een rolstoeltoegankelijke visboot, die zal worden gestationeerd op een trailer bij een van de jachthavens.

Als gediplomeerd verpleegkundige is het zijn bedoeling rolstoelafhankelijke sportvissers tegen een minimale vergoeding mee te nemen naar de Westeinder, de Braassem, het Nieuwemeer en de Kagerplassen. ,,We hebben nog geld nodig voor een electromotor, voor aluminium rijplaten en de exploitatie. Het stichtingsbestuur wil de kosten van de vistrips zo laag mogelijk houden voor de deelnemers,'' vertelt hij.

De doelgroep van Fishing on Wheels bestaat uit mensen vanaf 8 jaar met een fysieke beperking en/of een chronische aandoening. Mindervalide vissers zijn afhankelijk van een vissteiger of een roltoegankelijke oever.

Bij Fishing on Wheels is de begeleiding in handen van een ervaren verpleegkundige. Abma verwacht dat er vooral gaat worden gevist op snoek, snoekbaars en baars. ,,Maar afhankelijk van wat de wensen zijn kunnen er verschillende manieren van vissen worden beoefend. Zo zijn sommige vistechnieken ook heel geschikt voor vissers met een visuele handicap,'' weet hij.

Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan fondsenwerving. Er is inmiddels een reeks toezeggingen binnen.

Bron: ad.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.