Nationale Topcompetitie aftrap

7712
10 apr 2009

Het Kanaal door Voorne is traditioneel weer het toneel voor het openingsweekend van de Nationale Topcompetitie. Op zaterdag 18 en zondag 19 april zal de top van de Nederlandse wedstrijdvisserij hier de strijd met elkaar aanbinden in de eerste twee van een serie van acht Topcompetitiewedstrijden.

Het Kanaal door Voorne staat ieder jaar garant voor spectaculaire vangsten. De brasems die in deze periode massaal dit kanaal optrekken, schommelen in gewicht tussen de één en drie kilo en maken hoge vangstgewichten mogelijk. Zo wist Peter Post, uitkomend in de categorie tot 22 jaar, vorig jaar in de tweede wedstrijd maar liefst 36 kilo en 157 gram vis te vangen. Bij de senioren legde Wim Wilbers middels twee eerste plaatsen, met respectievelijk 27,955 en 35,618 kilo vis, de basis voor zijn eindoverwinning in de Topcompetitie 2008.

Of het dit jaar weer gaat lukken om zulke mooie vangsten te boeken, kan iedereen zelf komen bekijken. Toeschouwers zijn van harte welkom en kunnen de verrichtingen van het recordaantal van 184 deelnemers (waaronder 11 vrouwen, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar) prima volgen langs de waterkant. De wedstrijden worden gevist van 11.00 tot 15.00 uur en vinden plaats tussen de brug bij Hellevoetsluis en de Groene Kruisweg.

-> Meer over de Nationale Topcompetitie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide