Leren vissen bij “Altijd Beet”

10468
20 mei 2009

Bron: altijdbeetvught.nl. De Hengelsportvereniging Altijd Beet te Vught houdt dit jaar weer haar succesvolle jeugdopleiding, waar elk jaar veel kinderen gebruik van maken. Het mooie aan deze opleiding is dat je geen lid hoeft te zijn van de vereniging, maar uiteraard wel geïnteresseerd bent in het vissen en dit ook werkelijk doet.

De opleiding is over 2 dagen verdeeld. Een avond waar theorie en praktijk afgewisseld worden en de volgende dag gaan de deelnemers aan de waterkant de vissen proberen te vangen en ze op de geleerde manier onthaken.

De eerste avond, in het gebouw van de Jeugd Natuurwacht op de hoek Peellandstraat/Baarzenstraat, wordt de theorie geleerd en wat praktijkoefeningen gedaan. Wat leer je de eerste avond? Hoe tuig je een hengel op, hoe maak je een tuigje, waaraan herken je de vissoorten. Welke documenten zijn vereist, hoe onthaak je de vis. Ook belangrijk: hoe maak je lokvoer en waarom gaat er in het voer wit brood of bruin brood. Daarnaast leer je het e.e.a. over waterplanten en over bepaalde vissoorten b.v. dat ze hun bek omlaag hebben staan of omhoog.

Leren vissen

De tweede dag leren de deelnemers vissen. Je gaat met het zelf gemaakte tuigje, de hengel die ter beschikking wordt gesteld door de visclub, optuigen. Als je een vis aan de haak krijgt ga je die op een verantwoorde manier weer terugzetten en intussen kijk je even via de viszoekkaart wat voor een vis dit is. Genoeg redenen om je op te geven!


Wanneer

Wanneer is de jeugdopleiding? Op vrijdag 5 juni van 18.30 uur tot 20.45 uur. Op zaterdag 6 juni ga je vanaf 09.30 uur vissen aan de grote vijver aan de Brabantlaan te Vught. Voor wie is de jeugdopleiding? Voor alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar.Wil je informatie. Kijk dan eens op de site www.altijdbeetvught.nl.

Bron: altijdbeetvught.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide