Deze week geep in Vis TV

12860
29 mei 2009

Zondag 31 mei neemt Vis TV je mee naar het Zeeuwse Westkapelle waar Ed en Marco op geep vissen. Deze springende zilveren pijlen met snavels worden elk voorjaar langs dit deel van onze kust het eerst gesignaleerd en gevangen. Vandaar dat ons duo en de camera zijn afgereisd naar Walcheren.

Geepvissen doe je met speciale geepdobbers voorzien van een lange wapperlijn, een kleine haak en als aas meestal een stukje vis of spek. Favoriete stekken zijn pieren, dijken en havenhoofden. Dat het soms ook vanaf het strand lukt is voor de meeste kijkers nieuw. Zo ook de manier van vissen die Marco hanteert. En, wat het aas betreft, zie je ook dingen waar de meeste geepvisser totaal nog geen weet van hebben.

Kijk daarom zondagochtend om 10.00 uur vooral naar deze 11e en voorlaatste uitzending van Vis TV Back to Nature van dit seizoen.

-> Meer over Vis TV en uitzendingen terugkijken

-> Meer over de geep

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.