(filmpje) TC Lage Vaart als oefening voor WK

6265
13 jul 2009

Met het WK Zoetwatervissen 2009 voor de deur, wordt er nu al flink gevist aan de Lage Vaart in Almere. Afgelopen zondag gold de vijfde Topcompetitie wedstrijd als een belangrijke oefenwedstrijd. Omroep Flevoland nam alvast een kijkje ter plaatse. Vermeldenswaardig: bij de beloften pakten de dames weer ijzersterk uit.

Klik hier voor het filmpje van Omroep Flevoland.

Voorntjes, blieken, baarzen en possen lieten zich prima haken aan de vaste stok. Slechts één deelnemer bleef zonder vis. Wie echter één of meer brasems haakte was verzekerd van een goede klassering. Zoals Peter Post, die maar liefst vijf platten en op 9 meter uit de kant nog ongeveer een kilo aan kleinere vis ving. Met een totaalgewicht van 11.335 gram stak hij met kop en schouders boven de rest uit en behaalde hij zijn eerste Topcompetitiezege van het jaar.

LEEM EN LARVEN
Zijn tactiek kwam in grote lijnen overeen met die van zijn vriendin Anouk van de Belt, die bij de beloften tot 22 jaar met de dagzege aan de haal ging. “We gebruikten voer met veel leem en veel muggenlarven”, verklaarde hij na afloop zijn succes. Als aas gebruikte Peter Post de moeilijk verkrijgbare Hongaarse haakvers-de-vase (muggenlarven). Post: “Die zijn harder, groter, blijven langer leven en zijn levendiger dan normale vers.” En bovendien ideaal om grote vis mee tot een aanbeet te verleiden. “Maar”, zei Post over zijn plek naast de kopstek, “ik had ook een superplek op het parcours, daar had ik superveel geluk mee.”
Het vangen van flinke brasems lukte Post dus heel aardig. Dat hij zichzelf na een goede uitslag viste, werd hem overigens pas heel laat duidelijk. En dat terwijl hij bijna twee keer zoveel aan gewicht ving als de nummer 2 in zijn vak: Haike Ruijters.

Peter Post, hier met één van zijn kapitale brasems, sleepte de dagoverwinning binnen.

VOORUITBLIK WK
Voor de Nederlandse WK-gangers was de vijfde Tompetitiewedstrijd een prima gelegenheid om nóg iets beter bekend te raken met de Lage Vaart, de plek waar begin september het WK Zoet wordt gevist. Het gaat er dan om de juiste keuze te maken. Vis heel gericht op veel kleine vis en verzeker je van een gestage groei van je wedstrijdgewicht, richt je op de bonusvissen of doe juist beide. Vast staat dat goede keuzes worden beloond en slechte juist afgestraft. Het belooft dus een spannend WK te worden!

OVERIGE TOPPERS
Voormalig Topcompetitiewinnaar Arjan Klop deed ook goede zaken. In vak F won hij met 6.664 gram. Meindert de Boer en Nick Pols deden hetzelfde in respectievelijk vak C en vak D, zij het met iets minder vis.
Bij de junioren tot 18 jaar ging Kaylee Goedhardt (4.700 gram) met de dagzege aan de haal. De andere twee podiumplaatsen waren voor Ramon Ansing (4.048 gram) en Martijn Bakker (3.085 gram). Bij de beloften in vak A werd Melissa Bisschop tweede achter Anouk van de Belt. Sjors Milder ving met 2.220 gram genoeg voor een derde plek.


TUSSENSTAND NA 5 WEDSTRIJDEN
Senioren
1) Wim Fuhler (NS)
2) Nick Pols
3) Meindert de Boer (NS)
Junioren U22
1) Anja Groot (NS)
2) Sjors Milder (NS)
3) Melissa Bisschop (NS)
Junioren U18
1) Thom Aafjes (NS)
2) Dylan Oomen (NS)
3) JeffreyBakkernes (NS)
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide