WK Update: het andere gezicht van de Lage Vaart

7785
02 aug 2009

Het parcours waar op 5 en 6 september het WK wordt vervist liet zich zondag van een andere kant zien. Was het de afgelopen weken een kwestie van ingooien en ophalen, vandaag moest er echt gewerkt worden om meer dan 1,5 kilo vis te vangen.

Van de WK-selectie waren Jack Valkenburg, Christian Surquin, Jo Adriolo en John Savelkoul aan het trainen. Om een zo realistisch mogelijke wedstrijdsituatie na te bootsen hadden de mannen nog een viertal wedstrijdvissers opgetrommeld om op links en rechts van hen te vissen.

Jack Valkenburg drilt een mooie bliek tijdens de training.

De plotselinge temperatuursdaling die zaterdag nacht inzette zorgde voor een stevige verandering van de vangst. Met name de grotere voorns lieten het massaal afweten vandaag. “Zo kan het ook op het WK gaan natuurlijk. Daarom is dit juist wel een goede training”, aldus Jo Adriolo die een gigantische brasem op de vaste lat weet te scoren. Met ruim 1700 gram een absolute bonusvis. “Die mag het eerste weekend van september nog wel een keer op de thee komen!” lacht Adriolo.

Grote voorns maakte plaats voor baars en pos. Ook geen probleem voor Christian!

Op de kopstek vinden we de jonge belofte Dylan Oomen die afgelopen week nog in Portugal het WK tot 18 jaar viste. Hij laat met zijn 16 jaar goed zien hoe je het voordeel van een koppositie uitbuit en wint de vriendschappelijke wedstrijd met ruim 4400 gram.

 

Deze jonge knaap barst van de talenten. Dylan Oomen, onthoud die naam!

Tijdens de training blijkt hoe spannend dit water is. Voor de voeten van Christian Surquin jaagt een roofblei van zeker 3 pond op speld aas en op zijn voerplek borrelen voortdurend grote bellen omhoog. “Geen brasem, misschien karper. Maar het is lastig ze tussen de posjes, voorntje en blieken vandaan te peuteren. Ik bewaar ‘m wel voor ons team tijdens het WK!”

John Savelkoul weet ondanks de trager azende vis toch een behoorlijk tempo vast te houden

 

Jo Adriolo met zijn kapitale brasem van ruim 1700 gram.

Meer info: www.wksportvissen2009.nl en www.twitter.com/wksportvissen

 

 

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide