Merkexperiment harder en zeebaars

8623
04 aug 2009

Mocht je de komende tijd een zeebaars of harder met een rood merkje op de rug vangen, noteer dan de vissoort, lengte, vangstdatum, vangstlocatie en het nummer dat op de tag vermeld staat. Deze gegevens kun je opsturen naar onderstaand adres.

In de periode juli 2009 tot en met november 2010 voeren zes beroepsvissers een merkexperiment uit, in samenwerking met IMARES. De vissers zullen 250 harders en 250 zeebaarzen uit eigen vangsten merken met FLOY-tags (zie foto). Het doel van dit project is het verzamelen van kennis over de verspreiding en migratie van harder en zeebaars. Het project is gefinancierd en georganiseerd door de kenniskring “Kustvisserij op harder en zeebaars” .

Vang je een harder of zeebaars met een merkje, stuur de benodigde informatie dan op naar IMARES.

INSTRUCTIE

Vissers worden opgeroepen uit te kijken naar gemerkte harders en zeebaarzen. De instructie bij vangst van gemerkte exemplaren is als volgt:

1) Noteer soort, lengte, vangstdatum, vangstlocatie van de vis en het nummer dat op de Floy tag vermeld staat;

2) Zet je deze voorzichtig weer terug in het water;

3) Stuur de vangstgegeven en het Floy-tag nummer samen met je contactgegevens en bankrekeningnummer naar onderstaand adres. Per volledige melding krijg je €7,50 op je rekening gestort.

Terugmelding kan bij:
IMARES
T.a.v. K. Groeneveld
Postbus 68
1970 AB IJmuiden

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide