IN MEMORIAM: KEES KETTING

8389
11 aug 2009

De bekende sportvisser, hengelsportauteur en fotograaf Kees Ketting is afgelopen weekend overleden. Ketting verbleef al enige tijd in een verpleegtehuis in Best waar hij herstellende was van een heupoperatie. Kees Ketting was vanaf 1986 chefredacteur van Hét Visblad.

Kees Ketting werd 76 jaar geleden geboren in Amsterdam, waar hij op 7-jarige leeftijd in de Amstel zijn eerste vis – een voorntje – ving. Sindsdien heeft zijn leven in het teken gestaan van de hengelsport. Ketting was een allrounder en zowel bedreven in de visserij met de vaste stok als met de vliegen- en de spinhengel.

Zijn kennis van de sportvisserij was enorm groot en deze deelde hij middels zijn talloze boeken graag met andere sportvissers. Zo schreef hij onder meer Sportvissen in Nederland, Vissen met kunstaas, Een hand vol vliegen, Vissen in de polder en Het nieuwe handboek voor de sportvisser. Hij werkte ook regelmatig samen met andere hengelsportauteurs als Nico de Boer (o.m. Haken & Knopen, Sportvissen) en Henk Peeters (Vliegen, Vissen & Vangen en 200 snoekbaarstips). Ketting vertaalde ook buitenlandse titels voor de Nederlandse markt, zoals De Volleerde Hengelaar (een bewerking van The Compleat Angler van Izaak Walton).

Ook in de hengelsportbladen was Kees Ketting alomtegenwoordig. Zo zat hij als leidinggevende in de redactie van Vissport, Sportvissersjournaal en Hét Visblad. In dit laatste blad verzorgde hij tot april 2000 de rubriek Vis à Vis, waarin nieuwe hengelsportmaterialen en nieuws in het kort waren verwerkt. Zijn in azijn gedoopte pen richtte hij daarbij graag op dierenbeschermers, de ‘Groene Maffia’ en iedereen die het in zijn ogen waagde om zijn geliefde hobby een strobreed in de weg te leggen.

Wij wensen zijn vrouw Dorothy veel sterkte toe.

“We were not missed before we came. After we leave it will be the same.”
(Van de Nederlandse dichter Leopold, in het Engels vertaald door Kees Ketting)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide