Hengel vervangt spelcomputer

5598
14 aug 2009

Bron: telegraaf.nl. BILTHOVEN - De tegenhanger van de spelcomputer is de hengel, meent woordvoerder van de hengelsportbond Sportvisseverij Nederland, Jan Kamman. „Ruim een half miljoen jongeren pakken de hengel wel eens op om lekker buiten te gaan vissen. Dat doen ze blijkbaar liever dan binnen achter de computer zitten”, aldus Kamman vrijdag.

Dat aantal is in de afgelopen jaren met zeker 25 procent toegenomen, zo blijkt uit onderzoek dat de bond vorig jaar liet uitvoeren.

Vooral karpervissen is populair onder tieners. „Dat zijn flinke vissen, die wel 25 kilo kunnen wegen. Jongeren gaan ervoor op pad met meerdere hengels, tentjes en dergelijke en overleggen via onze jongerenwebsite stekkie.nl over de beste visstekken”, vertelt Kamman.

De meer dan duizend lokale verenigingen zien het aantal jeugdleden ook toenemen. „Dit jaar zijn er veel meer recreantjes dan vorig jaar”, meent Maria Sielhorst van de Culemborgse hengelsportvereniging ECHV en tevens eigenaresse van een hengelsportzaak. „Ik heb al honderden hengeltjes verkocht dit jaar en ook de voordelige setjes vliegen de winkel uit. De recessie slaat voorlopig niet toe in de viswereld”, lacht ze.

Kinderen tot 15 jaar hoeven geen jeugdvispas te hebben als ze onder begeleiding gaan vissen. Maar als ze zelf een hengeltje uitgooien, wel. De bond gaf vorig jaar 25.000 passen uit en gaat ervan uit dit jaar tienduizend passen meer uit te geven.

Bron: telegraaf.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide