WK-parcours Lage Vaart gesloten t/m 5 en 6 september

6123
14 aug 2009

Vanaf zondag 16 augustus wordt het officiële parcours van het WK Zoet aan de Lage Vaart tijdelijk gesloten. Er mag dan totdat het WK is afgelopen niet meer in worden gevist door recreatievissers. Tijdens de wedstrijddagen (5 en 6 september) zal ook scheepvaart in het kanaal verboden zijn.

Het visverbod is uitgevaardigd om te voorkomen dat aan het WK deelnemende landen op het wedstrijdtraject gaan trainen en de hengeldruk in aanloop naar het WK tijdelijk tot nul te reduceren. Ter plaatse zijn verbodsborden opgehangen en op het visverbod wordt gecontroleerd door controleurs van HSV Ons Genoegen uit Almere.

Na deze twee weken rust op het water gaat op maandag 31 augustus de trainingsweek voorafgaand aan het WK van start. Vanzelfsprekend mag er in die week ook niet door recreatievissers op het WK-parcours worden gevist. Het is echter wel mogelijk om de trainingssessies van de deelnemende landen te komen bekijken.

Op vrijdag 4 september is de opening van de wedstrijddagen door middel van een feestelijke vlaggenparade die om 18:00 uur begint bij het Stadhuis en naar de Schouwburg voert. Daarna is het tijd voor het echte spektakel en vinden op zaterdag 5 en zondag 6 september de wedstrijden om de wereldtitel plaats.

-> Meer over het WK sportvissen 2009

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide