WK Update: Toppers houden kruit droog

7357
01 sep 2009

Badend in de zon wierpen 36 landenteams hun hengel uit tijdens de eerste trainingsdag voor het WK dat aanstaande weekend wordt vervist. Zoals verwacht werd er overal veel vis gevangen. Opvallend was dat vooral de toplanden het rustig aan deden en op hun dooie akkertje zowel de ochtend- als middagsessie vervisten. Niet het achterste van je tong laten zien en vooral flink de kat uit de boom kijken was het devies. Toch werden hier en daar al flinke vangsten tot ver over de tien kilo geboekt.

Met name Engeland viste hooguit op halve kracht. De schier onoverwinnelijken tikten zo nu en dan beslist mooie vissen uit het water, maar de snelheid en geslepen strategiën bleven achterwege. De mannen uit Wales daarentegen haalden alles uit de kast en Andrew Murphy wist maar liefst negen brasems te landen. En niet op een kopstek, maar gewoon midden in de sector. Weet je dat kunstje tijdens het WK te herhalen, dan ben je een spekkoper van het zwaardere kaliber. Het Nederlandse team, dat tijdens de eerste training in Sector E viste, hield zich nog op de vlakte en trok met vangsten van 1 tot 3 kilo weinig aandacht. Je kruit drooghouden noem je zoiets.

Klik hier voor de loting van de trainigsboxen. Zo weet je precies waar je de komende dagen de verschillende landenteams aan het werk kunt zien.

Nederland vist dinsdag 1 september in sector A, box A2. Je bent van harte welkom om te komen kijken.

De eerste training begint elke dag om 10.30 uur en duurt tot 13.30 uur. De tweede training wordt dagelijks gehouden tussen 15.00 uur en 18.00 uur (vrijdag uitgezonderd, dan is er geen middagtraining). Parkeren kan op de Marathonlaan 12 in Almere. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het wedstrijdparcours.

fotoverslag eerste trainingsdag

John Savelkoul, vissend tussen zijn teamgenoten, landt een voorn van enkele tientallen grammen. Dit slag vissen zal naar verwachting de hoofdmoot van de vangsten op het WK vormen.

Hoewel de Engelsen het vandaag rustig aan deden, kon Steve Gardner niet verhinderen dat er een kapitale brasem gedrild moest worden. Het dunne elastiek vliegt meters uit de hengeltop.

Heel even werd het nog spannend toen deze gigant van de Lage Vaart zich in het kort gemaaide riet boorde. Vakkundig wist Garnder de brasem te bevrijden en in het net te dirigeren.

Het exacte gewicht weten we niet, maar we schatten dat deze prachtvis weinig moeite heeft om zes pond in de schaal te leggen. Dit zijn de vissen die het komend weekend van doorslaggevend belang gaan zijn.

Het weer werkte vandaag geweldig mee, maar het lijkt erop dat we deze temperaturen niet lang zullen vasthouden. Dat een dalende temperatuur van invloed is op de vangsten staat als een paal boven water.

Ook de Italianen deden het kalm aan en besteedden veel aandacht aan het bespreken van de Lage Vaart. Waar dit onderonsje precies over gaat hebben we helaas niet kunnen achterhalen.

De Belgische pikeur Guido Nullens is berucht om zijn vermogen een zeer goed wedstrijdgewicht bij elkaar te kunnen sprokkelen - ook als dat met louter kleine vis moet.

De grote vraag is hoe de brasems de komende dagen gaan reageren op de vissers die dagelijks voor een rijkelijk gevulde dis zorgen.

Terwijl de beste vissers van de wereld de Lage Vaart onder de knie proberen te krijgen werkt het team van Sportvisserij Nederland aan de inrichting van het evenemententerrein en de slaapplaatsen voor de vele vrijwilligers die dit WK mogelijk maken.

De catering draait in ieder geval al op volle toeren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide