WK: Brasembonanza!

9546
02 sep 2009

Een vlaag van brasemverbijstering trok langs de oevers van de Lage Vaart waar 39 teams zich op het WK van komend weekend voorbereiden. Ondanks de weersomslag werden er op verschillende plaatsen opmerkelijk goed 'platten' gevangen, zo ook bij het Nederlandse team.

Met een paar barre dagen - dalende temperaturen, harde wind en veel regen - voor de boeg stijgt het optimisme en de hoop op fraaie wedstrijduitslagen. "Maar let op, met alleen grote of alleen kleine vis kom je nooit op het podium", aldus bondscoach Jan van Schendel.

De vis op het wedstrijdparcours zet alle deelnemers op scherp. Waar gisteren nog vangsten van ruim 8 kilo werden gemeld, was het vandaag sappelen met amper 1,5 kilo aan klein grut. Op andere stekken streken dan wel weer flinke scholen grote brasems neer. Je zult dus echt op alles voorbereid moeten zijn om een optimaal wedstrijdresultaat neer te zetten.

Bondscoach Jan van Schendel: "Vandaag vielen we duidelijk in de vis en onze mannen hebben laten zien hoe je dat goed kunt uitbuiten. Belangrijker is echter hoe je reageert op een stek waar de vis veel minder gretig aast."

De algemene verwachting is dat veel vis zich op de maximale hengellengte van 13 meter zal gaan nestelen omdat hier simpelweg het meeste eten te halen is. En dat is een luxe gedekte tafel als je kijkt naar de voortreffelijke muggenlarven en het verfijnde voer waarmee wordt gevoerd en gevist. De meeste brasems troffen we vandaag vooraan op het parcours, met name in vak A waar Nederland viste. "Maar dat kan morgen weer helemaal anders zijn. Daarom blijft het ontzettend spannend hoe deze competitie zich gaat ontwikkelen. We zullen de vis echt heel nauwkeurig moeten volgen om telkens weer de juiste keuzes te maken",  zegt Jo Adriolo die komend weekend samen met zijn teamgenoten de Oranje eer verdedigt.

Klik hier voor de loting van de trainigsboxen. Zo weet je precies waar je de komende dagen de verschillende landenteams aan het werk kunt zien.

Nederland vist woensdag 2 september in sector B, box B1. Je bent van harte welkom om te komen kijken.

De eerste training begint elke dag om 10.30 uur en duurt tot 13.30 uur. De tweede training wordt dagelijks gehouden tussen 15.00 uur en 18.00 uur (vrijdag uitgezonderd, dan is er geen middagtraining). Parkeren kan op de Marathonlaan 12 in Almere. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het wedstrijdparcours.

De ochtendsessie piekte de Oranje vissers met totaalgewichten tussen de 6 en 15 kilo. "Zulke brasems zaten erbij!" Als we onze eigen John Savelkoul mogen geloven tenminste.

Tot het weekend krijgen we met stoer weer te maken. "Tijd om deze jongens erbij te pakken. Als je dan te licht vist, laat je beslist vissen liggen", stelt Arjan Klop.

Dieter Friederichs: "Tussen de tientallen piepkleine visjes en enkele grote brasems door vang je ook dit slag halfwassen blieken."

Coach André Schipper was vandaag onderweg om de allerbeste muggenlarven te halen. "De exacte details van dit aas kan ik je niet geven, maar geloof me als ik zeg dat het de creme de la creme op het gebied van vers-de-vase is." André, we geloven je!

De teamspirit bij onze jongens is in ieder geval duizendmaal beter dan bij deze heren uit de Oekraïne. De woorden die zij vandaag met elkaar hebben gewisseld zijn op één hand uit de zagerij te tellen.

Jo Adriolo benadrukt dat geen enkele vis op het komende WK onbelangrijk is. "Zelfs zo'n voorntje kan de einduitslag in je voordeel beslissen. Staar je dus beslist niet blind op de grote brasems."

De complimenten van de meest uiteenlopende teams over het WK-parcours maken de organisatie bijna verlegen. "De visstand is perfect in orde en de logistiek loopt op rolletjes", aldus deze deelnemer uit San Marino.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide