WK Video: training en vooruitblik met o.a. bondscoach Jan van Schendel

9046
03 sep 2009

De trainingen deze week beloven een zeer spannend WK met veel grote én klein vis. Juul Steyn, hoofdredacteur van Hét Visblad, neemt polshoogte en blikt alvast vooruit op het komende weekend. Plus spectaculaire beelden van de dril van een kapitale karper en grote brasems! Instant update: fotoverslag vierde trainingsdag.

KOM NAAR HET WK EN DE TRAININGEN!

Zaterdag en zondag zijn de wedstrijden van 10.30 uur tot 13.30 uur. Maar ervoor en erna is er ook heel veel te doen op het evenemententerrein. Bovendien kun je vanaf 8.30 uur al de voorbereidingen van jouw favoriete vissers volgen.

Donderdag en vrijdag kun je nog gaan kijken naar de trainingen. De tweede training van donderdag vindt plaats tussen 15.00 uur en 18.00 uur. Morgenvroeg kun je nog naar de training van 10.30 uur tot 13.30 uur. Parkeren kan op de Marathonlaan 12 in Almere. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het wedstrijdparcours.

VERSPLINTERD CARBON OP VIERDE TRAININGSDAG

De vierde trainingsdag stond volledig in het teken van kei- en keiharde wind die vooral in sector A, waar de wind dwars overheen woei, enkele hengels aan gruzelementen blies. De Italianen hadden geen zin in verdere averij en pakten halverwege de ochtendtraining in. De verdere temperatuursdaling maakte de vis iets minder bijtlustig zodat de vangstverwachtingen naar beneden moesten worden bijgesteld.

Stefan Altena en Jack Valkenburg overleggen wat de beste setup is voor dit soort zware omstandigheden. De matchhengel verdwijnt steeds verder op de achtergrond en alles wijst erop dat het in hoofdzaak een WK voor de klassieke vaste stok wordt.

Jurgen Spierings neemt even plaats op de stek van Arjan Klop die de vissen een bourgondische maaltijd, bestaande uit casters, maden, muggenlarven, hennep en een vleugje leem, met zijn cup voorschotelde.

Het was ook voor John Savelkoul even afkicken in sector C waar vandaag aanzienlijk minder brasem werd geland dan afgelopen dagen. "Ha, die vangen we van het weekend wel weer!"

Dieter Friederichs wist twee grote brasems te landen die samen 3,5 kilo in de schaal legden. "We hebben het niet slecht gedaan vandaag, maar je ziet over de hele linie een afname van de aanbeten naarmate het kouder wordt. Gelukkig trekken de temperaturen weer aan richting het weekend."

De jonge hond Arjan Klop neemt vol vertrouwen even een moment van rust. "Ik heb er zin in, laat het WK maar komen!"

Bij navraag blijkt het Amerikaanse team volledig uit Engelsen te bestaan die in Amerika wonen en/of werken. Dat verklaart direct hun vaardigheid met de vaste stok en de matchhengel.

In de vakken D en E is het haken van een brasem een bijzondere gebeurtenis. Opvallend is dat de grotere vissen in belangrijke mate in de middag worden gevangen, dus na de reguliere wedstrijdtijd.

Een krachtige windkracht 5 met nog hardere uitschieters deden de populieren én hengels vandaag flink buigen. Voor het weekend is gelukkig veel rustiger weer voorspeld met minder wind en meer zon. Kom dus zeker naar Almere voor deze unieke sportvishappening!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide