WK Update: Rusland aan kop, Nederland 5de

10719
05 sep 2009

Op meedogenloze wijze hebben Rusland en Slowakije afgerekend met het lijstje gedoodverfde favorieten. Deze twee underdogs staan na de eerste wedstrijddag op de eerste en tweede plaats terwijl Engeland en Frankrijk respectievelijk de vierde en derde plaats innemen. Nederland sluit daar op plaats vijf direct bij aan. Met slechts 9 punten verschil tussen plaats 1 en 5 kan het klassement morgen echter nog flink in de war worden gegooid waarbij Nederland beslist kans maakt op het podium.

Dieter Friederichs (A15) blijft net als de afgelopen dagen in topvorm. Hij ving naast een klus kleine vis twee prachtige brasems van elk twee kilo. Hij wint daarmee zijn vak met ruim zes kilo. Individueel staat hij na de eerste dag op plaats 4 in het klassement. Christian Surquin (B1) en Jo Adriolo (D23) vissen elke een derde plaats in hun vak. Stefan Altena (C8) lost 20 minuten voor het eindsignaal een grote brasem, verspeelt zo de sectorwinst en moet genoegen nemen met een toch niet onverdienstelijke vierde plaats. John Savelkoul (E32) maakt een uitglijder en krijgt maar liefst 10 punten aan zijn broek.

Deze twee schitterende brasems die Dieter onder moelijke omstandigheden wist te vangen bezorgden hem de vakwinst.

Ook het NOS Journaal was aanwezig. Bekijk hier het item.

TUSSENSTAND LANDEN NA DAG 1
1) Rusland (12 pnt)
2) Slowakije (16 pnt)
3) Frankrijk (17 pnt)
4) Engeland (18 pnt)
5) Nederland (21 pnt)
6) België (23 pnt)
7) Luxemburg (25 pnt)
8) Italië (26 pnt)

TUSSENSTAND INDIVIDUEEL NA DAG 1
1) Viacheslav Borisov (Rusland)
2) Allan Scotthorne (Engeland)
3) Ilya Yakushin (Rusland)
4) Dieter Friederichs (Nederland)

Klik hier voor de individuele uitslag

Klik hier voor de uitslag per landEen compleet fotoverslag staat om 20.00 uur online

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide