WK Video: Prijsuitreiking WK Sportvissen 2009

8623
07 sep 2009

De nu al legendarische Igor Potapov uit Rusland neemt zijn gouden medaille op onvergetelijke wijze in ontvangst. Slowakije wordt wereld kampioen als landenteam, Frankrijk en België pakken het zilver en brons. In de schouwburg van Almere reiken de FIPS ED, wethouder Visser en Nol Sweep, voorzitter van Sportvisserij Nederland de prijzen uit van het WK Sportvissen 2009.

Sportvisfotograaf Bram Bokkers zette de winnaars op de gevoelige plaat:

Goud voor het team van Slowakije, een opvallende binnenkomer in de wereldtop.

Zilver gaat dit jaar naar Frankrijk, steevast favoriet bij deze visserij.

Brons is er verdiend voor onze zuiderburen, de Rode Duivels aan de waterkant.

Individueel gaat de markante Rus Igor Potapov met het goud aan de haal. Binnenkort een exclusief interview met deze kersverse wereldkampioen.

De Engelsman Will Raison is dit jaar goed voor het zilver in het individuele klassement.

Ook een opvallende outsider: Simon Jensen uit Denemarken pakt het brons.

Bondscoach Jan van Schendel nam met gemengde gevoelens het Delftsblauwe bord in ontvangst voor de zevende plaats die Nederland behaalde. "Het was een geweldig WK, maar ik ben natuurlijk in de eerste plaats coach en dan mag je niet tevreden zijn met deze positie. We gingen voor het podium en dat hebben we niet gehaald."

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide