Toekomstvisie watersportrecreatie 2025 in de maak

5066
07 sep 2009

Bron: watersportverbond.nl. Tijdens een door Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN) gehouden minisymposium vandaag op de HISWA te Water heeft de voorzitter van SRN, mevrouw Marja van der Tas, aangekondigd dat er een Toekomstvisie Watersportrecreatie 2025 wordt opgezet.

Deze Toekomstvisie 2025 geeft een beeld van hoe de watersport er in 2025 uit zal zien en omschrijft de opgaven waar de watersportsector en overheden voor staan. Uitgangspunt is de vraag van de waterrecreant. Het project wordt ondersteund door de firma Boer & Croon.

Begin dit jaar heeft een commissie onder voorzitterschap van oud-staatssecretaris Gabor voorgesteld een vaarbijdrage in voeren. ANWB, Watersportverbond en de HISWA Vereniging hebben in SRN-verband in juni aan de minister van Landbouw, Natuur en Visserij gevraagd om nog geen standpunt over dat voorstel in te nemen.

De organisaties hebben de Minister toegezegd dat SRN voor eind dit jaar een toekomstvisie watersportrecreatie wil aanbieden, waarin de visie voor het jaar 2025 wordt beschreven, inclusief de haalbaarheid en financiering ervan.

Naast genoemde watersportorganisaties zijn Sportvisserij Nederland en de vaarwegbeherende overheden betrokken bij de toekomstvisie. Voor verbreding en verdieping van de toekomstvisie zal een beroep worden gedaan op externe deskundigen uit overige waterrecreatie organisaties, plassen- en recreatieschappen en van de bouw- of onderwijswereld.

Het resultaat wordt een heldere toekomstvisie die door betrokkenen als realistisch, haalbaar en betaalbaar wordt beoordeeld en die inzicht moet geven in wie wat zou moeten betalen; een toekomstvisie waar betrokken partijen zich in kunnen vinden.

Bron: watersportverbond.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide