Interland Kustvissen

3951
08 sep 2009

Bij de interland tegen België en Engeland op 4 en 5 september op de stranden van Walcheren is het de Nederlandse ploeg niet gelukt om de winst in eigen huis te houden. De ploeg onder leiding van coach Frank van Schilt moest zowel de Engelsen als Belgen voor zich dulden.

Door Henri Karremans

De dagen voorafgaand aan het toernooi werd er op het wedstrijdparcours weinig vis gevangen, dus de vooruitzichten waren al niet zo gunstig. De stormachtige wind, hoge golven en (later op de vrijdagavond) zware regenbuien maakten de omstandigheden nog wat moeilijker. De Nederlandse ploeg kon in dit slechte weer geen potten breken, terwijl de buitenlandse deelnemers hier beter mee om leken te kunnen gaan. Zij vingen dichtbij in de branding de grotere vissen (zeebaars en harder) en konden zo een aardig klassement maken. De Belg Jackie Westijn won de eerste wedstrijd met vijf vissen en 122 cm, tweede was de Engelsman Peter Jones. Van de Nederlanders bleven Rob Punselie en Frank Dekker het best op de been met een vijfde en zesde plaats. Helaas waren er in deze eerste wedstrijd maar liefst elf mensen zonder vis, waaronder drie Nederlanders. Engeland won het landenklassement op dag één, gevolgd door België en Nederland.

MAATJE TE GROOT
Bij de tweede wedstrijd op zaterdag waren de omstandigheden sterk verbeterd en werd er meer vis gevangen. Zo ving de Engelsman Michael Groves een harder van 63 cm die meer dan drie kilo woog en werden er diverse mooie zeebaarzen buitgemaakt. De buien mochten dan hebben plaatsgemaakt voor een heerlijk najaarszonnetje, voor Nederland wilde de zon maar niet schijnen. Ook nu bleken onze buitenlandse vrienden een maatje te groot voor de Nederlandse ploeg. Vooral het Belgische team onder leiding van de meevissende captain Rudy Jacobs deed goede zaken. Deze wedstrijd werd met vijf vissen en 144 cm dan ook een prooi voor de Belg Koen Timmerman, die daarmee de Engelsman Michaël Perfect en Rudy Jacobs voorbleef. Arjan Heijboer eindigde voor Nederland keurig als derde. Opnieuw bleven zeven vissers, met maar liefst vijf Nederlanders, zonder vis. België won bij de landenteams nipt van de Engelsen en Nederland werd derde.

LICHTPUNTJE
Bij het opmaken van de balans over twee dagen, eindigde Engeland dikverdiend op het hoogste schavot. België werd tweede, de Nederlandse ploeg eindigde als derde. Het individuele klassement werd gewonnen door de Engelsman Peter Jones. Lichtpuntje voor ons team waren de nette tweede en derde plaatsen voor Johan Rombouts en Rob Punselie.

Michael met grootste vis van het toernooi, een harder van 63 cm.

Er werden op dag twee mooie zeebaarzen gevangen.

Nederlander Jan Stam met twee mooie botten.

Winnaars: v.l.n.r. Algemeen individueel winnaar Peter Jones(Eng),
de nederlandse coach Frank van Schilt en de winnende Engelse coach
Darren Philips.

Alle deelnemers en captains na afloop van de interland in Hotel Goes.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide