Visbedrijf gepakt met 450 fuiken

13264
07 okt 2009

Bron: bndestem.nl. DRIMMELEN - De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft visserijbedrijf Voorheen FA. W. Klop en zonen BV uit Hardinxveld-Giessendam betrapt op het illegaal vissen op paling in De Biesbosch.

(foto: archief) Medewerkers van de AID troffen gistermiddag in totaal 450 fuiken aan in diverse waterwegen.

Sinds 1 oktober geldt er een visverbod van twee maanden op het vangen van paling omdat deze vis dreigt uit te sterven.

Een woordvoerder van de AID spreekt van een grote vangst. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de visser. Het OM bepaalt of er een boete wordt opgelegd of dat de visser moet voorkomen. Het bedrijf heeft twee weken de tijd om de fuiken te verwijderen.

Eigenaar Ruben Klop van het visserijbedrijf ontkent op paling te hebben gevist. "We gebruiken de palingfuiken voor krabben. Daarover hebben we contact gehad met het ministerie van LNV. Maar we hoorden vrijdag dat we ze niet mogen aanpassen om ze voor krabben te gebruiken." Reden dat het bedrijf volgens Klop bezig was met verwijderen. Volgens hem vergt de aanschaf van speciale krabbenfuiken 'een enorme investering' die hij niet kan ophoesten.

Bron: bndestem.nl

-> Meer over de aalproblematiek

-> Regels aalvisserij op 'n rij

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.