Finale Nationale Topcompetitie Zoetwatervissen 2009 in Friesland

4876
08 okt 2009

De Nationale Topcompetitie kent dit jaar een Friese finale. Op zaterdag 10 oktober wordt de voorlaatste wedstrijd van de editie 2009 gevist aan het Dokkumer Grootdiep en zondag 11 oktober is de Stroobosser Trekvaart het decor voor de laatste Topcompetitiewedstrijd.

Beide voornoemde wateren hebben bij eerdere viswedstrijden al bewezen visrijk te zijn en beloven een mooie finale. Circa 140 senioren en 40 junioren zullen op beide dagen in hun eigen leeftijdscategorie proberen om zich in de prijzen te vissen. De wedstrijden op zaterdag en zondag beginnen na een voorbereidingstijd van anderhalf uur om 11.00 uur en duren tot 15.00 uur.

De Nationale Topcompetitie is een serie van acht viswedstrijden die jaarlijks in verschillende delen van Nederland wordt gehouden. Daarbij wordt er in verschillende watertypen gevist, zodat de bondscoaches de beste allround wedstrijdvissers kunnen selecteren voor de Nationale Selecties die namens Nederland deelnemen aan het Wereldkampioenschap, EK en Interlandwedstrijden. Van de acht wedstrijden in de Topcompetitie komen de twee slechtste resultaten van iedere deelnemer te vervallen. Voor winst krijgen de deelnemers één punt, voor de tweede plaats 2 punten, enz. Wie over zes wedstrijden het minste aantal punten heeft verzameld is winnaar van de Topcompetitie.

Bij de Junioren onder 18 jaar zijn na 6 wedstrijden Daan van Berkel uit Heesch, Dylan Oomen uit Oud Gastel en Bart Visser uit Beek favoriet voor een finaleplaats, terwijl bij de Beloften onder 22 jaar Anja Groot uit Beverwijk, Sjors Milder uit Brussum en Sven Hekman uit Arkel het klassement aanvoeren. Bij de senioren gaat de strijd o.a. tussen Wim Fuhler uit Klazienaveen, Christian Surquin uit Velp en Dieter Friederichs uit Schinveld.

Hoewel er in Nederland op vele manieren kan en mag worden gevist, worden bij de Topcompetitie de internationale regels gehanteerd en zijn alleen vaste hengels tot maximaal 13 meter en werphengels voorzien van een dobber toegestaan. Als aas worden vooral maden, madepoppen, wormen en muggenlarven (vers de vase) gebruikt, terwijl het lokvoer naast diverse meelsoorten vooral uit aarde en leem bestaat. Gevangen vis die aan de minimummaat voldoet, of geen wettelijke minimummaat kent, en niet in de Natuurbeschermingswet is opgenomen, wordt tijdens de wedstrijd bewaard in grote ruime leefnetten, na afloop gewogen en weer ter plekke teruggezet.

Voor meer informatie over de wedstrijden van de Nationale Topcompetitie kunt u terecht op deze website onder wedstrijden in de agenda (na afloop onder uitslagen en verslagen).


De Nationale Topcompetitie wordt mogelijk gemaakt door:
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide