Opleiding Sportvisserij en aquacultuur bij De Groene Welle

5123
12 okt 2009

De Groene Welle uit Zwolle start schooljaar 2010/ 2011 met een nieuwe opleiding sportvisserij en aquacultuur. Deze opleiding is bedoeld voor studenten die zelfstandig en ondernemend zijn en een grote voorliefde voor sportvissen hebben.

De opleiding wordt gestart vanuit vraag uit de markt om specialisten. De opleiding wordt dan ook vormgegeven in samenspraak met het (regionale) bedrijfsleven, verenigingen, waterschappen en andere overheidsinstellingen. Op deze manier zijn studenten verzekerd van een goede aansluiting op de arbeidsmarkt. Sportvisserij en aquacultuur is voor het eerst gepresenteerd op de open dag op zaterdag 10 oktober 2009.

Wie de opleiding Sportvisserij en aquacultuur gaat volgen, kiest voor een afwisselende en brede opleiding. Naast de waterkwaliteit en visstand, is er ook veel aandacht voor sportvistechnieken en materialenkennis, de organisatie van een groot sportvisevenement en duurzaam vis kweken. Daarnaast is er aandacht voor verschillende onderwerpen die om de hoek komen bij kijken bij een groene opleiding. Denk bijvoorbeeld aan outdoor activiteiten, bos-, natuur- en waterbeheer.

De opleiding Sportvisserij en aquacultuur is onderdeel van een groene opleiding en kan worden gevolgd op mbo BOL niveau 3 en 4. Dat wil zeggen dat de student 70% van de tijd naar school komt en 30% van zijn opleiding aan stage (praktijkvorming) besteed.

-> Klik hier voor meer informatie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.