Nederlands Kampioenschap Vrije Hengel 2009

5229
15 okt 2009

Het Lateraalkanaal tussen de Limburgse plaatsen Linne en Buggenum vormt dit jaar op zaterdag 17 oktober a.s. het decor van het Nederland Kampioenschap Vrije hengel. Aad Boogaards van HSV De Sportvisser uit Noodwijk zal bij dit NK zijn titel van Nederlands Kampioen Vrije Hengel 2008 verdedigen.

In tegenstelling tot het klassiek wedstrijdvissen waarbij uitsluitend met dobbers wordt gevist, zijn bij dit kampioenschap ook werplood en voerkorfjes toegestaan. De zogenaamde winkle pickers en feederhengels. Sportvisserij Nederland heeft voor dit kampioenschap 70 geselecteerde wedstrijdvissers ingeschreven. De wedstrijd is na een voorbereiding van anderhalf uur van 10.30 tot 14.30 uur en plaats van samenkomst is Zaal ’t Veerhuis in Buggenum waar na afloop ook de prijsuitreiking plaatsvindt.

Bij de meeste viswedstrijden die wekelijks in Nederland plaatsvinden is het toegestaan te vissen met hengels naar keuze, of te wel de vrije hengel. Vandaar dit officiële kampioenschap waarbij de officiële titel Nederlands Kampioen Vrije Hengel kan worden behaald.
Je mag daarbij kiezen voor de klassieke vaste hengel of matchhengel met dobber, maar ook voor de winkle pickers en feederhengel voorzien van werplood en/of voerkorfje. Dat maakt de wedstrijdsport breed en het legioen wedstrijdvissers, dat aan vrije hengelwedstrijden deelneemt, enorm groot.

Topvissers kunnen uiteraard met elke hengeltype uit de voeten. Maar, bij wie de ogen minder worden waardoor een dobber op afstand niet meer goed is te zien, of wie nog met moeite een lange vaste hengel in de wind kan houden, is een werphengel om op afstand mee te vissen een uitkomst. Te meer omdat aanbeten op de hengeltop zijn te zien. Bovendien levert het feedervissen dikwijls grote brasem op omdat het aas stilliggend op de bodem wordt aangeboden en er met behulp van de voerkorf voortdurend bijgevoerd kan worden.

Klik hier voor de richtlijnen (met plattegrond naar parkoers) van het NK

 


 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide