Vliegvisevenement Oostvoorne 2009 aankomend weekend

5617
16 okt 2009

Bron: Total Fishing. EFFA-NL ‘Vliegvis evenement Oostvoorne 2009’. De European Fly Fishing Association - Afdeling Nederland (www.effa.info) organiseert op zaterdag 17 en zondag 18 oktober aan het Oostvoornse Meer bij paviljoen ‘Stormvogel’ een vliegvisevenement.

Deze unieke locatie aan de noordoever van het Oostvoornse Meer leent zich hier bij uitstek voor. Het meer is niet alleen bekend om zijn grote (tot ruim een meter lange) forellen, waaronder regenboogforel, bruine forel en bronforel, maar het kenmerkt zich ook door een uniek vogelleven en de diverse recreatieve mogelijkheden.

Zaterdag 17 oktober worden er de gehele dag werpdemonstraties verzorgd door internationale topwerpers die instructies geven in de vorm van workshops, zowel met enkel- als dubbelhandige vliegenhengels.

Deze workshops zijn geheel gratis te volgen. Neem vooral uw eigen hengel mee of probeer één van de hengels uit van de aanwezige hengelsportimporteurs tijdens deze workshops.


Op deze locatie huizen beren van vissen.

Uiteraard wordt van de mogelijkheid gebruik gemaakt om beginnende ‘Oostvoorne’ vliegvissers wegwijs te maken in de diverse vismethoden, zoals het vissen met een zinkende lijn met drijvende/zwevende kunstvliegen zoals de Booby en de juiste presentatie van een Bibio (droge vlieg).

Er wordt praktijkles gegeven door Anne Dikkerboom en andere coryfeeën die zeer bekend zijn met het vissen op forel in het Oostvoornse Meer vanuit de bellyboot. Waadpakken en bellyboten zijn beschikbaar. U kunt zich ter plaatse aanmelden.


Ook een hoop informatie over het fintvissen.

Bij het bellybootplatform wordt tevens gelegenheid geboden om diverse typen bellyboten uit te proberen. Voor wie de bellyboot toch te nat is, worden er door kayakleverancier "Dragon Marine" een aantal modellen kayaks gepresenteerd die je kunt uitproberen met de vliegenhengel in de hand.

Er zullen diverse importerende standhouders aanwezig zijn (GUIDELINE, SNOWBEE, SAGE, SIMMS, ORVIS, lAMSON, G.LOOMIS) die hun beste vliegvisproducten zullen tonen en je wordt in de gelegenheid gesteld vliegenhengels uit te proberen en te vergelijken onder begeleiding van de EFFA instructeurs.


Superlocatie voor alle activiteiten van aankomend weekend.

Vliegbinders met internationale bekendheid bieden je de gelegenheid aan te schuiven en een vliegje mee te binden. Voor het meebinden kunt u zich opgeven bij Cees van Noord: van.noord(at)hccnet.nl. Kosten voor het meebinden bedragen slechts vijf euro, materialen worden dan meegeleverd.

Kom dus dit weekend naar Oostvoorne en beleef het mee!

Bron: www.totalfishing.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide