NK Kustvissen bij Noordwijk - gewijzigd parkoers

6983
22 okt 2009

De bekende Zuid-Hollandse badplaats Noordwijk vormt komende zaterdag 24 oktober het decor van het Nederlands Kampioenschap Kustvissen. De locatie van het parkoers is iets gewijzigd, t.w. dat het parkoers aaneengesloten wordt uitgezet vanaf de kite-vereniging in Noordwijk richting Zandvoort/IJmuiden.


Hierdoor wordt voorkomen dat kite-surfers en wedstrijdvissers op hetzelfde gedeelte hun sport beoefenen.

Een wedstrijd waarbij uitsluitend wordt gevist vanaf strand, pier of dijk en waar tot maximaal kniediepte mag worden gewaad. De wedstrijd is van 10.30 tot 14.30 uur, organisator is Sportvisserij Nederland en plaats van samenkomst de aula van het Northgo College in Noordwijk waar na afloop om circa 16.15 uur ook de prijsuitreiking plaatsvindt.

Alle ruim 200 deelnemers hebben zich via regionale selectiewedstrijden geplaatst voor dit NK en zijn allen lid van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportvereniging. Zij mogen slechts vissen met één hengel voorzien van maximaal drie haken en werplood of een loodvervanger. Andere vismethoden, bijvoorbeeld met dobbers, zijn niet geoorloofd.

Aas bestaat uit zeepieren, diverse soorten zagers (een soort wormen), schelpdieren en dode visjes of stukjes vis. Of de vangst uit het diepe zwin voor het Noordwijkse strand moet komen of van ver voorbij de zandbanken, moet gedurende de wedstrijd blijken.

Het wordt in ieder geval een spannend kampioenschap. Ook de winnaar van vorig jaar en regerend kampioen Arjan Heijboer van ZHC De Zeebaars uit Scherpenisse, doet mee om zijn titel de verdedigen dan wel te prolongeren.

Behalve de individuele wedstrijd wordt er bij Noordwijk ook gevist om de kampioenstitel bij de korpsen. Dit zijn verenigingsteams van elk vijf vissers. De twee beste korpsen van het NK plaatsen zich immers rechtstreeks voor deelname aan het WK Korpsen volgend jaar in Portugal.

Voor individuele deelname aan het Wereldkampioenschap, volgend jaar in Zuid-Afrika, geldt daarentegen dat vissers zich via dit NK moeten plaatsen voor de Nationale Topcompetitie Kustvissen. Aan de hand van de resultaten van deze competitie kiest de bondscoach de wedstrijdvissers voor het WK en andere internationale viswedstrijden.

Klik hier voor nadere gegevens over het NK.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.