Jumbo stopt met verkoop paling

5521
03 nov 2009

Bron: telegraaf.nl. AMSTERDAM - Vanaf volgend jaar gaat er geen paling meer langs de kassa's van supermarktketen Jumbo. In navolging van enkele andere supermarkten staakt Jumbo met de verkoop van de vissoort, omdat paling met uitsterven wordt bedreigd en wordt mishandeld.

Dat heeft de onderneming aan Wakker Dier laten weten. De dierenwelzijnsorganisatie had om de boycot gevraagd.

Eerder al stopten andere supermarktketen, zoals Jan Linders, met de verkoop van paling. Eerder haalden Dirk, Bas, Digros en Jan Linders paling al uit de schappen. Sinds 2007 staat de vissoort op de rode lijst van bedreigde diersoorten.

Bovendien komen palingen op een nare manier aan hun einde. Om ze van hun slijmlaag te ontdoen, worden ze levend in een zoutbad gegooid. Deze doodsstrijd kan volgens een woordvoerster van Wakker Dier wel twintig minuten duren.

Het komt niet als een complete verrassing dat Jumbo Supermarkten geen paling meer wil verkopen. Het winkelbedrijf streeft er al langer naar om alleen duurzame vissoorten in het assortiment te hebben. Niet-duurzame soorten vervangt het door vissen die niet hebben te lijden van overbevissing, vernietigende vangsttechnieken en niet-duurzame kweektechnieken, aldus Jumbo.

Bron: telegraaf.nl

-> Alles over de aalproblematiek in Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.