Doodaas Workshop & Praktijkdag 13-12-2009 Maassluis

6594
06 nov 2009

Doodaas wint meer en meer aan populariteit onder de snoekvissers. Visten we in Nederland vrijwel enkel met levend aas, in Engeland kenden ze al vroeg de vangkracht van dode aasvissen.

Foto: Sebastiaan Verkerk, zoals de meeste hengelsportbeurs bezoekers hem kennen (Foto: Bram Bokkers)

Ook kregen ze al snel in de gaten dat er meer geschikte aasvissen zijn dan voorn en brasem.

Nu kun je natuurlijk doodsimpel een dode aasvis lukraak te water gooien en wachten op die monstersnoek, maar er zijn natuurlijk echte technieken die je naar het succes kunnen leiden.

Sebastiaan Verkerk, bekend als Pro-Staffer van Fox Benelux en schrijver van vele artikelen in hengelsportbladen, is iemand die jarenlang tijd gestoken heeft in het (door)ontwikkelen van technieken die te maken hebben met de doodaas visserij. Middels de Dutch Fishing Doodaas workshop op 13 december in Maassluis zal hij jullie meer inzicht geven in de wereld van het doodaas vissen op snoek.

Hoe ziet de dag er uit?

  • We beginnen met een stukje theorie.
  • Sebastiaan vertelt over de verschillende hengel set-ups, welke waar en wanneer te gebruiken en hoe de aasvis te presenteren.
  • Na een korte pauze begint het eerste praktijkonderdeel.
  • Namelijk het maken van 1 a 2 takels per persoon. Materiaal hiervoor wordt beschikbaar gesteld door Fox Benelux en zo ben je verzekerd van een degelijke takel na afloop!
  • ’s Middags na de lunch gaat het dan gebeuren. Met z’n allen naar de waterkant voor een echte praktijkles. De ’s ochtends opgedane kennis kan gelijk in praktijk worden gebracht en naast de nodige tips maak je natuurlijk ook kans op een prachtige vette wintersnoek.

Heb je interesse, geef je tijdig op, vol is vol!

Voor inschrijven ga naar: www.dutchfishing.nl i.s.m. FOX.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.