Praktijkdag doodaas-vissen in de Bernisse 13 dec.

9898
18 nov 2009

Op zondag 13 december vindt aan het Zuid-Hollandse water de Bernisse (net ten westen van Spijkenisse) een praktijkdag over dood aas vissen plaats.

De dag wordt georganiseerd door Arie Meijer, trekker van de roofvisafdeling van Hengelsportvereniging Groot Rotterdam. Lid zijn van deze hengelsportvereniging is echter geen vereiste voor deelname! De Bernisse is ingebracht in de Landelijke Lijst van Viswateren, wat betekent dat iedereen die een VISpas heeft er mag vissen.

De dag zal in het teken staan van het vissen met dood aas op alle soorten roofvis. Het is een mooie gelegenheid om met elkaar te bekijken welk aas en welke technieken nu het beste vangen! Op welke manier er gevist zal worden, dat maakt ieder voor zich zelf uit.

Bijna alle soorten dode aasvissoorten scoren normaliter goed op de Bernisse; van voorn en brasem tot makreel, sardine, wijting en veel andere zeevissoorten. Het roofvisbestand is er goed en gezond en de kans op een metersnoek is zeker aanwezig.

Er zal verzameld worden om 08.00 uur op de parkeerplaats aan de Stompaardsedijk bij het restaurant aan de Stompaardseplas tussen Zuidland en Simonshaven.

Mocht je zin hebben om op deze dag gezellig mee te vissen of geheel geïnformeerd te worden over vissen met dood aas, kom dan gewoon een kijkje nemen en doe mee.

Ben je van plan te komen, meld je dan even via e-mail aan bij Arie Meijer: ariemeijer@planet.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.