Paairijpe zeeforel passeert vispassage Roer

6290
23 nov 2009

Bron: limburgsecourant.nl. ROERMOND - Donderdag trof Waterschap Roer en Overmaas bij het monitoren van de werking van de vispassage bij de ECI waterkrachtcentrale wederom een zeeforel aan.

Een paairijpe dame van 70 cm. Bij het meten kwamen een aantal eitjes spontaan naar buiten. De afgelopen week is de achtste steur in de aalfuik aangetroffen.

Vrijwilligers van de Visserij Beheer Commissie Roerdal assisteren het waterschap met het monitoren van de vissen bij de vispassage. Met deze mooie vangst wordt de werking van de vispassages wederom bewezen. Met de bouw van de vispassages in de Roer en de Hambeek beoogt het waterschap de vismigratie van verschillende vissoorten (zoals de zalm, de zeeforel, aal) vanuit de Noordzee via de Maas naar de paaigebieden in het Duitse deel van de Roer weer mogelijk te maken. De kans is groot is dat deze zeeforel zich in het Nederlandse deel van de Roer zal voortplanten.

Bron: limburgsecourant.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.