Politie bekeurt rallyvissers

8361
23 nov 2009

Bron: politie.nl. Goingarijp, 23-11-2009 • De politie heeft zondagmorgen twee mannen, een 45-jarige inwoner van Groningen en een 53-jarige inwoner van Zuidwolde, bekeurd voor rallyvissen.

Agenten die belast waren met de controle op de visserij zagen ze de beide mannen vissen in de Goingarijpster Puollen, waarna zij besloten een controle uit te gaan voeren. Bij de vissers troffen ze een zak aan met daarin nog een groot aantal levende en dode witvissen. Eén van de mannen kon zich niet legitimeren en kon geen vispas tonen. De andere man had een verlopen vispas bij zich. Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Rallyvissen is een vorm van visserij, waarbij de gevangen vis levend in een plastic tas wordt gegooid. Men maakt zich op deze manier schuldig aan dierenkwelling. De politie heeft in overleg met de zeven Friese hengelsportverenigingen besloten om enkele intensieve controles uit te voeren op rallyvissen.

Bron: politie.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.