Aalfuiken in beslag genomen

7198
27 nov 2009

Bron: AID - De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft op woensdag 25 november bij een gerichte controle elf aalfuiken in beslag genomen. Deze fuiken werden aangetroffen in "Het Zwet" in de gemeente Wormerland.

De AID-controleurs hebben de fuiken uit het water verwijderd en de vangst van ongeveer 75 pond schieraal teruggezet. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaar van de fuiken, omdat het in deze periode verboden is te vissen met aalfuiken vanwege het aalverbod.

Het aalverbod duur van 1 oktober tot 1 december. Dit betekent dat in de Nederlandse binnenwateren al het vistuig waarmee aal gevangen kan worden, verboden is. De maatregel komt voort uit het Nederlandse aalbeheerplan en heeft tot doel de palingstand te verberen. De AID richt zich voornamelijk op het gebruik van vistuigen geschikt voor het vangen van aal door beroepsvissers. De laatste weken zijn vaker fuiken aangetroffen, de meeste van die fuiken waren echter bedoeld voor de vangst van wolhandkrab.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.