Visstropers op het Slotermeer

5803
02 dec 2009

Bron: AID.nl. Het Visstroperijteam Friesland heeft vrijdagochtend 27 november op het Slotermeer twee mannen op heterdaad betrapt toen zij illegale netten uit het water visten. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Sneek.


Het stroperijteam heeft acht zogenoemde perkjes staande netten in het water aangetroffen met een totale lengte van 700 meter. Hierin zat 300 kilo gestroopte snoekbaars en 60 kilo witvis. De verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. De netten, hengels, boot en buitenboordmotor zijn in beslag genomen. De vis is verkocht op de visafslag.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de Friese wateren en meren is het Visstroperijteam Friesland al enige jaren actief. Het team is samengesteld uit medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID), de politie Friesland en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Friesland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen.

Illegaal vistuig en gebruikte vaar- en voertuigen worden altijd in beslag genomen. Overtredingen kunnen uiteindelijk leiden tot boetes die oplopen tot € 18.500. De illegale activiteiten van de visstropers veroorzaken veel schade aan visbestand, natuur en milieu in de Friese wateren.

Bron: aid.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide