Nieuwe hoofdredacteur Hèt Visblad

9473
16 dec 2009

Juul Steyn is per 10 december gestopt als hoofdredacteur bij Hèt Visblad, zo was al te lezen in Hèt Visblad van november. Deze maand heeft Juul zijn pen overgedragen aan de kersverse hoofdredacteur Joran Bal. Lees hier hun gezamenlijke voorwoord uit Hèt Visblad januari '10.

DE LAATSTE WORP

‘Dit komt nooit meer goed’, was mijn gedachte toen ik begin jaren ’90 enkel doodzieke brasems ving en grote schuimplakkaten over mijn geliefde Maas dreven. Zure regen en kernrampen domineerden het nieuws. Later zou ook het IJsselmeer nog worden leeggevist. Kortom: de mens had het definitief verknald.

En zie nu: diezelfde mens beseft dat het toch een stuk prettiger is als de natuur floreert en hij besluit het tij te keren. In rap tempo worden strenge milieuregels opgesteld en binnen twee decennia zijn de meeste wateren schoner dan we hadden durven dromen.

Bovenstaande laat zien dat de mens en natuur samen een levendige dynamiek vormen. In dit themanummer (Hèt Visblad januari - red.), niet toevallig de eerste uitgave in een nieuw decennium, blikken we daarom vooruit op de toekomst van de hengelsport. Gewaardeerde auteurs gingen helemaal los op dit onderwerp en zochten antwoorden op prikkelende vragen als: hoe ziet onze visstand er over tien jaar uit, welke technieken gebruiken we tegen die tijd en zit er nog rek in de technologische ontwikkelingen binnen de hengelsport?

Dit resulteerde in interessante artikelen en een prikkelende cover, gemaakt door grafisch ontwerper Samir Battistotti. We zien een sportvisser die anno 2020 een van de talrijke snoeken op het IJsselmeer drilt. Een mens moet durven dromen.

De productie van deze editie was een geweldige afsluiter van vier mooie jaren bij Hét Visblad. Ik ga nu weer nieuwe uitdagingen aan en dank alle lezers, auteurs, fotografen, columnisten, tekenaars en verder iedereen die Hét Visblad heeft helpen maken tot wat het nu is.

En bovenal wens ik mijn zeer gewaardeerde collega’s Joran Bal en Robert de Wilt heel veel succes én plezier toe als nieuw redactieteam van dit magazine. Het is me daarom een groot genoegen de pen over te dragen aan de nieuwe hoofdredacteur. Joran, maak er wat moois van!

Juul Steyn, oud-hoofdredacteur Hèt Visblad

Sportvisserij Nederland bedankt Juul voor zijn werkzaamheden en prestaties de afgelopen vier jaar.

De eerste worp

Dat ga ik zeker doen, maar niet nadat ik mijn part van dit gedeelde voorwoord ben begonnen met een dankwoord aan Juul. In de afgelopen twee jaar hebben we namelijk erg prettig samengewerkt, een hoop lol gehad en heb ik een heleboel geleerd over het vak van bladenmaker.

Ik wens mijn vertrekkende collega dan ook alle goeds toe met zijn werk als visgids en al wat er in de toekomst nog meer op zijn pad komt. Wat betreft mijn eigen toekomst als de nieuwe hoofdredacteur van Hét Visblad kan ik kort en bondig zijn. Het is mijn ambitie om het blad telkens weer beter, mooier, informatiever en interessanter te maken, zodat de lezer iedere maand opnieuw uitkijkt naar het volgende nummer van Hét Visblad.

Daarbij zal ik samen met de nieuwe redacteur Robert de Wilt een eigen stempel op het blad gaan drukken. Er zitten al een paar nieuwe ideeën in de pijplijn die in de loop van 2010 hun beslag zullen krijgen. Dat is nog even toekomstmuziek, maar met deze editie krijgt de lezer van Hét Visblad alvast wel een kijkje in de toekomst van de sportvisserij.

Joran Bal, kersverse hoofdredacteur Hèt Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.